Tweede klasse H

Berusting bij uitstekend voetballend Sparta’18 na degradatie

Print
Berusting bij uitstekend voetballend Sparta’18 na degradatie

De teleurstelling is hard na de degradatie van Sparta’18. Afbeelding: ermindo armino

Sevenum -

Sparta’18 had zondagmiddag een wonder nodig om niet direct te degraderen. Om te beginnen moest de ploeg zelf winnen van Venhorst. Dat gebeurde niet, geheel tegen de verhoudingen in: 0-2. Zodoende speelt Sparta volgend jaar weer in de derde klasse.

Doodse stilte, blik op oneindig. Het wachten is tot de kleedkamer compleet is. In de verte dreunt Brabantse overwinningsmuziek bij de bezoekers. De laatste Spartanen druppelen vervolgens binnen.

„Ongelooflijk dat je van zo’n ploeg kan verliezen”, mompelt Pim Nellen in zichzelf. Als ook captain Danny Vullings de ruimte betreedt, gaat de deur dicht. Ogen zijn naar de grond gericht, het kleedlokaal ademt teleurstelling.

Kwartje viel verkeerd

Scheidend trainer Ralf de Haas neemt het woord: „We zijn met nagenoeg dezelfde groep als vorig seizoen toen we ook in de tweede klasse bovenin mee wisten te draaien. Dit jaar bleek het kwartje telkens maar weer de verkeerde kant op te vallen. Daar waar we vorig seizoen veel doelpunten maakten en er weinig tegen kregen, ging dat dit seizoen precies andersom. En dat terwijl we geen enkele wedstrijd zijn weggespeeld.”

Sterker nog, Sparta was ruim een uur verreweg de betere partij tegen Venhorst. Met hekkensluiter onwaardig combinatiespel en applaus oogstend geslalom was het een wonder te noemen dat de thuisclub maar niet tot scoren kwam.

Kansen genoeg

Rob Peeters, de gevaarlijkste man aan Sevenummer zijde, kijkt dan ook vooral naar zichzelf: „Ik kreeg drie enorme kansen, maar ik wachtte steeds te lang, waardoor de keeper er steeds goed bij zat.” Het blijkt kenmerkend voor het Sparta van dit seizoen. „Inderdaad typisch, ja”, vervolgt de zelfbewuste spits. „Kansen genoeg, maar we maken ze niet af.”

En dat doet het dodelijk efficiënte Venhorst wel. Tweemaal wordt de bal tussen de palen gemikt en tweemaal is het raak. „Na de 0-1 waren we mentaal geknakt”, zegt aanvoerder Vullings, die behalve teleurstelling vooral realisme predikt. „Maar we zagen het al weken aankomen. Daarnaast heerst er ergens wel al berusting binnen de ploeg. Vijf spelers vertrekken aan het einde van het seizoen, dus we gaan ons best moeten doen om dadelijk boven in de derde klasse mee te kunnen draaien.”

Maar zover is het nog niet, eerst nog twee wedstrijdjes in de tweede klasse. „We spelen nu zonder druk”, beaamt de captain. „Dus we gaan nu volle bak voor nog zes punten om het seizoen leuk af te sluiten.”