Vierde klasse E

Met trainer als stormram maakt Ospel in blessuretijd gelijk

Print
Met trainer als stormram maakt Ospel in blessuretijd gelijk

Afbeelding: Jan paul Kuit

ospel -

Koploper RKSVO leek ook zijn tweede duel tegen SSE te verliezen. In de blessuretijd schoot aanvoerder Rob Vaes zijn ploeg met een prachtig schot alsnog langszij: 2-2.

De opluchting in Ospel was na afloop, ondanks pijnlijk puntverlies, groot. De koploper was op de valreep ontsnapt aan zijn eerste nederlaag na de winterstop. Na twaalf zeges en een gelijkspel.

Gelijkmaker forceren

Trainer Jeroen van de Kerkhof van RKSVO was tien minuten voor tijd zelf ingevallen. De 36-jarige oud-prof wilde met zijn ervaring en zijn lengte nog iets forceren. Hij had geen directe invloed op de gelijkmaker. Maar de thuisclub kon wel weer enige druk uitoefenen om minimaal de gelijkmaker te forceren. Die dus toch in viel in een behoorlijk lange blessuretijd.

Tot woede van William van Moorsel, de trainer van SSE. „Er was geen enkele reden om zo lang door te spelen,” foeterde hij na afloop. „Ik kan leven met het gelijkspel gezien de verhoudingen in het veld. Het is echter sneu dat het op deze manier gebeurt.”

Grote plaaggeest

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor RKSVO. De ploeg domineerde met aantrekkelijk combinatievoetbal. De razendsnelle en behendige spits Sjors van Eck was voor de rust de grote plaaggeest van de Brabanders.

Toch duurde het een half uur, voordat de thuisclub zich beloonde voor zijn spel. Daan Jansen ontfutselde een verdediger de bal en diens voorzet werd binnen getikt door Sjors van Eck. Kansen op een tweede treffer liet RKSVO liggen en daar werden ze nog bijna voor gestraft.

Bonkige spits

Want in de tweede helft kantelde de wedstrijd. De bezoekers hanteerden nu vooral de lange bal en met het winnen van de tweede bal kregen ze steeds meer grip op de wedstrijd. Al binnen tien minuten was de stand gelijk.

De bonkige spits Erwin Althena werd in de zestien neergelegd. Aanvoerder Rens Briels, de beste man bij de gasten, schoot onberispelijk binnen. De thuisclub was even van slag na die gelijkmaker.

Na een voortreffelijke dieptepass van Briels kon Ruben Altena Althena bedienen. Die zette zijn ploeg van dichtbij op voorsprong. RKSVO trok het initiatief weer naar zich toe. Kansen leverde dat offensief echter niet op. Tot die gelijkmakende knal in blessuretijd.

In eigen hand

Trainer en dus even speler Jeroen van de Kerkhof was blij met dat ene punt. „SSE kwam na de rust sterk terug. We moeten nu nog twee keren winnen om de titel binnen te halen. Alles dus nog in eigen hand.”