hoofdklasse b

Fraaie doelpunten helpen Groene Ster richting historische titel

Print
Fraaie doelpunten helpen Groene Ster richting historische titel

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

heerlen / Hoensbroek -

Groene Ster heeft in een galavoorstelling eenvoudig afgerekend met VC Vlissingen: 6-2. De Heerlenaren zijn nog één zege verwijderd van een historische titel.

Bilderbuch-Tore”, straalt voorzitter Jos op ’t Eijnde van oor tot oor. „Dat zijn doelpunten voor in het plakboek.” Groene Ster rolde Vlissingen met speels gemak op: 6-2. Voor de Heerlenaren leek het vooral een onderling wedstrijdje wie nou het fraaist kon scoren.

Geloven in de titel

Precies één helft had Groene Ster moeite met de Zeeuwen, die de rust haalden met een 1-1 tussenstand. Dat was vooral te danken aan hun eigen keeper en aan een fout van Groene Ster-doelman Job van de Walle. Hij schoot de bal tegen teamgenoot Jorrit Ritzen aan, waardoor het zomaar gelijk stond bij rust.

„Ik ben zo enorm trots op mijn mannen. Het is genieten hoe ze elke week het succes naar zich toe trekken”, glimt trainer Maurice Verbunt ruim drie kwartier later. „Na onze zege op Baronie zijn we gaan geloven in de titel. Elk weekend vertel ik ze hetzelfde verhaaltje: ‘Elke wedstrijd is een finale’. En toch zijn we nu al negen wedstrijden op rij zonder puntverlies. Dat is ongekend op dit niveau.”

Geschiedenis schrijven

Dankzij de zegereeks kan Groene Ster volgende week zondag een historische titel grijpen. Nog nooit wonnen de Heerlenaren de hoofdklasse. Over een week tegen Alphense Boys willen de ‘Sterdragers’ geschiedenis schrijven.

„Voor ons is dit een geweldige motivatie. Alleen SV Meerssen wist deze eeuw - in 2003 - als Limburgse club de titel te pakken in de hoofdklasse. Wij willen met de club iets unieks presteren”, zegt Thommie Vluggen.

De buitenspeler was met twee assists en één wereldgoal de grote uitblinker. Vanaf de linkerkant dribbelde hij langs enkele opponenten, waarna hij de bevrijdende 2-1 onhoudbaar in de kruising schoot. Daarna was het verzet van Vlissingen gebroken en schotelden de Heerlenaren het publiek een galavoorstelling voor.

Fraaie doelpunten

Dylan Zwartjes (wreeftrap van dertig meter in het kruis) en Jelle Raets (met zijn eerste balcontact ook al een afstandsschot in kruising) scoorden fraai. Het slotakkoord was een goal van Chefrino Eind, die vrij voor het doel kwam na een geniaal hakje van Maikel van Kesteren.

Verbunt: „Geweldig. Zondag moeten we het afmaken.”