vijfde klasse b

Voetballers RKUVC vieren kampioenschap in jubileumjaar

Print
Voetballers RKUVC vieren kampioenschap in jubileumjaar

RKUVC: een vriendenteam dat in het jubileumjaar van de club kampioen wordt. Afbeelding: rob oostwegel

ulestraten / Amstenrade -

RKUVC pakte op de voorlaatste speeldag de titel en gaat naar de vierde klasse. Amstenrade werd met maar liefst 8-1 verslagen.

Heel Ulestraten was er klaar voor. De plaatselijke voetbaltrots viert dit jaar het 85-jarig jubileum en bij winst was het kampioenschap een feit. Honderden supporters waren al vroeg op het sportpark aanwezig.

Alles voor een geweldige middag

RKUVC had niets aan het toeval overgelaten om er een geweldige middag van te maken. Een tent, diskjockey, springkussen voor de jeugd en zelfs een frituurwagen om de inwendige mens te sterken.

Tegen half drie was het eindelijk zo ver. Onder luid applaus en een erehaag met vuurwerk betraden de teams vergezeld door jeugdspelers het veld. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jordi van Drongelen zette de thuisclub de gasten gelijk onder druk. Er kwamen een paar goede kansen. Amstenrade, niet naar Ulestraten gekomen om de zege te schenken, kreeg eveneens mogelijkheden.

Honderdste doelpunt

Het publiek moest een half uur wachten op het eerste doelpunt. Dave Hensen scoorde met het hoofd de 1-0 en twee minuten later maakte Liam Heusschen met een geweldig afstandsschot de 2-0. Dit was tevens het honderdste doelpunt van RKUVC in dit seizoen.

Het verzet van Amstenrade was gebroken en na rust liep RKUVC door doelpunten van Mike Sijben en Paul Schröders uit naar 4-0. Amstenrade-speler Wouter Weijers scoorde vervolgens de 4-1, maar dit bleek niet meer dan een eretreffer.

Vriendenteam

RKUVC bepaalde door doelpunten van Jenno Ubbels, Schröders, Max Jacobs en Jules Ubachs de eindstand op 8-1, waarna het feest losbarstte. RKUVC-trainer Peter Sour, die bij het laatste kampioenschap van de club in het seizoen 2004-2005 ook de trainer was, bleef bescheiden: „Ik ben na vier wedstrijden ingestapt. Dit is een verdienste van het team. Geen aandacht voor mij graag, vraag de spelers maar.”

Aanvoerder Roy van Liere gaf vervolgens weer de credits aan de trainer. „Na de trainerswissel is er veel aan teambuilding gedaan en hebben we nog maar één wedstrijd verloren. Het is geweldig om met een vriendenteam uit eigen dorp kampioen te worden. We zijn klaar voor de vierde klasse.”