derde klasse b

Voetballen in tombola van 3B: Brevendia en RKVB spelen gelijk

Print
Voetballen in tombola van 3B: Brevendia en RKVB spelen gelijk

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

stramproy / Baexem -

Met het ene punt dat Brevendia en RKVB uit Baexem zondag overhielden aan de 1-1 in Stramproy schieten beiden weinig op. Na afloop was dan ook niemand tevreden.

Laten we het even niet hebben over prijzen en/of prijsjes. Nee, niets van dat. Hoe blijf ik derdeklasser? Hoe blijf ik de nacompetitie klassenbehoud voor? Dat zijn de vragen in de derde klasse B.

Terwijl Spaubeek of De Leeuw degradeert, knokt daarboven nog een hele rits ploegen om aan de nacompetitie te ontsnappen. Ook Brevendia en RKVB die zondagmiddag niet verder kwamen dan 1-1. Daarmee was ook alles wel gezegd. Veel voetballers van goede wil, maar een saai duel waarin een goede opbouw en dus de echte kansen ontbraken.

Oude liefde

Trainer René Pouwels van Brevendia, die volgend seizoen weer terugkeert bij zijn oude liefde FC Oda in Weert, baalde als een stekker. „Komen ze één keer aan de goal, is het meteen raak.”

Hij doelde op Mark Venner van de gasten uit Baexem. Die werd een kwartier voor tijd diep gestuurd en scoorde vanuit scherpe hoek de gelijkmaker: 1-1. Doelman Teun Steijvers van Brevendia zag er daarbij niet goed uit. Hij liet de bal knullig tussen zijn voeten schieten.

Iets betere spel

In de eerste helft zag de thuisclub het iets betere spel beloond worden met de openingstreffer. Stan Janssen vloerde Guido Wolters. De toegekende vrije trap legde Tim In den Kleef keurig bij de tweede paal. Verdediger Stan Janssen knalde de bal verkeerd weg. Die vloog hard in het dak van het eigen doel: 1-0. De twee doelpunten waren ook meteen de meest memorabele momenten van het duel op sportpark De Steinakker in Stramproy.

Spannende slotfase

In de slotfase, met name in de blessuretijd, vergoedde de spanning veel. Zowel RKVB als de thuisploeg had nog kans op de winnende treffer. Een combinatie tussen aanvoerder Rob Verkoelen en Laurens-Jan Hagens van RKVB leverde ‘slechts’ een hoekschop op.

Aan de andere kant ging een vrije trap van Tim In den Kleef rakelings aan het doel van Eric van Bilsen voorbij. „Het wordt toch eens tijd dat we een voorsprong over de tijd spelen”, somberde trainer René Pouwels.