derde klasse c

Apatische voetballers IVO verliezen opnieuw en staan onderaan

Print
Apatische voetballers IVO verliezen opnieuw en staan onderaan

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

velden / Ysselsteyn -

IVO heeft op eigen veld een 1-4 nederlaag geleden tegen Ysselsteyn. De ploeg van trainer Eric Caasenbrood neemt daardoor de laatste plek in de derde klasse C over van Laar. Met nog twee wedstrijden te gaan komt de nacompetitie steeds dichterbij.

Vooraf was het verschil tussen beide ploegen drie punten. Door de nederlaag van IVO blijft Ysselsteyn op de achtste plek staan en zijn de Veldenaren de hekkensluiter.

Deceptie

Na het ruime verlies vorige week tegen Baarlo, werd er nu opnieuw verloren van een directe concurrent. Trainer Caasenbrood was daarom na afloop teleurgesteld. „Het is echt een deceptie. Het was gewoon heel erg slecht vandaag (zondag red.). Ons spel oogde apatisch en we misten de juiste agressie om de wedstrijd tot een goed einde te brengen”, aldus de IVO-trainer.

Het mes van Teunissen

Caasenbrood had zijn ploeg vooraf opgedragen niet in het mes te lopen van de snelle Ysselsteyn-aanvaller Dennis Teunissen. Toch was hij de man van de wedstrijd. Teunissen maakte met twee snelle uitvallen de eerste twee treffers van de middag en na rust verzorgde hij de assist bij de 0-3 van Paul Jeurissen.

De 1-3 van Rick Broekaart en 1-4 van Mike Arts aan het einde van de tweede helft waren voor de statistieken.

Meer vuur nodig

Tekenend voor het spel van IVO was een vrije trap in de eerste helft op zo’n 17 meter van het doel. Dick Louwhoff besloot niet op doel te schieten, maar koos voor een variant die meteen tot balverlies leed.

Caasenbrood stelt dat het vertrouwen in zijn ploeg ontbreekt. „Dat kan alleen maar terugkomen als we weer wedstrijden gaan winnen. Maar dan moeten we veel meer vuur in de wedstrijd gooien, anders gaat dat niet lukken.” Toch stelt hij vertrouwen te hebben in een goede afloop. „De concurrenten hebben ook verloren, dus het is zeker nog niet gespeeld.”

Niet alleen euforie

Ysselsteyn is door de overwinning nagenoeg zeker van handhaving. Het was echter niet alleen euforie die overheerste. De wedstrijd lag een kwartier stil omdat Stef Koonings per brancard het veld af moest met een zware blessure. „Over het resultaat ben ik tevreden, maar over de randzaken niet”, zei Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens.