vierde klasse d

Herrezen Belfeldia blijft na zege hopen op voetbalwonder

Print
Herrezen Belfeldia blijft na zege hopen op voetbalwonder

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

belfeld / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Belfeldia kan na de 1-0 thuiszege op kampioen SVC2000 nog altijd de nacompetitie tegen degradatie ontlopen. Concurrent Koningslust verloor immers van Kessel (2-5).

Middenvelder Roel Verlinden zorgde na de rust voor het beslissende doelpunt door een strafschop (na een handsbal) te benutten: 1-0. Met nog twee duels voor de boeg heeft Belfeldia drie punten achterstand op datzelfde Koningslust.

Herrezen uit de dood

Er degradeert dit seizoen één ploeg rechtstreeks, en dat is SC Leeuwen. De nummer voorlaatst speelt play-offs. Het wordt spannend. Belfeldia leek dood en begraven, maar herrees (5-0) vorige week plotseling tegen EMS.

De Belfeldenaren blijven hopen, maar de vlag hing er flets bij. Vaste krachten raakten geblesseerd. Trainer Huub Joosten van Belfeldia puzzelde wekelijks om een representatief elftal op de been te krijgen. Een groot verschil met vorig seizoen, toen Belfeldia meedeed in de strijd om de titel.

Geen raad met overzicht

Ook clubman Frank Simons van Belfeldia, bijna vijftien jaar leider van de hoofdmacht, kreeg koude rillingen van het onheil. Toch overheerste bij hem – waarom ook niet eigenlijk – het positivisme na de verrassende winst op SVC.

„We voetballen best gemakkelijk. Alleen jammer dat onze beste spitsen uit de roulatie waren. Soms hadden we wel 70 tot 80 procent balbezit. Helaas wisten we geen raad met dat overwicht. We scoren veel te weinig, en dáár ligt de oorzaak.”

Op handen gedragen

Oefenmeester Joosten valt volgens Simons niets te verwijten. „Huub is een clubmens. Hij staat midden in de groep, en heeft verstand van voetbal. Dat zie je ook terug in onze goede trainingsopkomst. Soms komen er wel dertig jongens. Ondanks de degradatiezorgen heeft Huub een jaar bijgetekend, en dat siert hem. Voor de rest blijft onze groep intact.”

Dezelfde Joosten liet tegen SVC zien dat hij bij Belfeldia wel degelijk op handen wordt gedragen. Zijn formatie voetbalde compact, met de weer fitte spits Adebowale Obalanlege – terug na een inwendige kwetsuur – in de gelederen. Wat SVC ook probeerde, de muur van Belfeldia gaf geen krimp.

Uiteindelijk pakten de Belfeldenaren via Verlinden de broodnodige zege: 1-0.