Confetti en tranen op de Limburgse amateurvoetbalvelden

Print
Confetti en tranen op de Limburgse amateurvoetbalvelden

RKUVC uit Ulestraten viert het kampioenschap. Afbeelding: De Limburger

Champagne, confetti en de schaal van het kampioenschap. Bij een aantal Limburgse amateurvoetbalclubs werd dit seizoen al volop feest gevierd door het behalen van de titel.

Maar er waren ook tranen en chagrijnige gezichten bij ploegen waarvoor het doek definitief viel en degradatie een feit is. Een overzicht.

Op de sportpark Langs de Gewannen in Ulestraten was het zondag feest, nadat RKUVC de titel in de vijfde klasse B veiligstelde. De thuisploeg won met alleszeggende cijfers van Amstenrade (8-1), waarna het kampioenschap gevierd kon worden in het seizoen dat de club 85 jaar bestaat.

Eerder stelden Sporting Heerlen (3A), Lindenheuvel/Heidebloem combinatie (3B), Haslou (4A), KVC Oranje (4B), VV Born (4C), SVC ‘2000 (4D), FCV Venlo (4G) en SVH (5C) de titel al veilig in hun klasse.

Degradatie

Getreurd werd er dit weekeinde vooral in Sevenum, Margraten en Venlo, waar respectievelijk Sparta ’18, RKVVM en VVV’03 degradeerden. Sparta verloor in eigen met 2-0 van Venhorst, waardoor handhaving in de tweede klasse H definitief buiten bereik is.

Voor RKVVM geldt hetzelfde in de derde klasse A, nadat een ruime nederlaag werd geleden tegen UOW’02 (6-1). VVV’03 verloor met 2-0 van America. De Venlonaren nemen niet alleen afscheid van de vierde klasse G, maar ook van trainer Goran Stojiljkovic.