tweede klasse h

Na frustrerende nederlaag is het seizoen over voor Volharding

Print
Na frustrerende nederlaag is het seizoen over voor Volharding

Afbeelding: Getty Images

vierlingsbeek -

Om nog aanspraak te kunnen maken op de derde periodetitel moest Volharding winnen van EVVC. Dat lukte niet. Het werd in een matige wedstrijd met maar liefst zes gele kaarten en één rode 2-3 voor de ploeg uit Vinkel.

Frustratie en teleurstelling na afloop bij Volharding. Frustratie omdat het tegen het stugge EVVC niet lukte om drie punten te pakken en teleurstelling omdat het seizoen uitgaat als de bekende nachtkaars.

Wisselvalligheid

„We staan nu zes punten achter op Real Lunet, dus er is nog een theoretische kans op de periodetitel, maar we moeten realistisch zijn. We spelen nog twee wedstrijden die nergens meer om gaan”, aldus Volharing-trainer Johan Vullings.

„We hebben een wisselvallig seizoen. Tegen de ploegen die mee willen voetballen doen we het best aardig, maar tegen ploegen die het op basis van strijd doen, hebben we het lastiger. Die wisselvalligheid moet eruit. Dat is een aandachtspunt voor het komende seizoen.”

Niet agressief genoeg

EVVC is een ploeg die de fysieke strijd niet schuwt. Ze maken veel kleine overtredingen en gaan er stevig in als het gevaarlijk dreigt te worden. „Daar hebben we de wedstrijd op verloren. We hebben die gasten niet aangepakt, we waren niet agressief genoeg”, analyseerde Vullings.

Hoewel de Vinkelse ploeg matig speelde, wisten ze wel te scoren. Al na acht minuten kopte Bart Haerkens uit een hoekschop de 0-1 achter doelman Job Vullings, maar een minuut later trok Tom Kessels, ook uit een hoekschop, de stand alweer gelijk.

Via Mark van Zoggel kwamen de gasten opnieuw op voorsprong en na rust zelfs op 1-3 door een eigen doelpunt van Jordy de Klijn. Uit een strafschop maakte Kevin Reijnders de aansluitingstreffer.

Frustratie

Doordat Tim Brouwer na een overtreding een rode kaart kreeg, moest Volharding 25 minuten met tien man spelen. Dat leverde merkwaardig genoeg meer kansen op. Het spel werd opportunistischer, maar de gelijkmaker viel niet. Dat leverde veel frustratie op.

Diverse spelers ergerden zich aan de manier waarop EVVC het spel ontregelde en reageerden zich af op scheidsrechter Jos Peeters en de tegenstanders. „We gingen tegen onszelf voetballen en daar wordt het spel niet beter van”, aldus Vullings.