vierde klasse c

Trainer RIA voorkomt broedertwist op het voetbalveld

Print
Trainer RIA voorkomt broedertwist op het voetbalveld

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Nieuwstadt -

OVCS leeft nog. De, weliswaar flinterdunne, strohalm werd aangereikt door concurrent in de degradatiestrijd FC RIA, dat met 4-0 een behoorlijk pak slaag kreeg.

De moreel zo belangrijke OVCS-zege kreeg pas in de tweede helft gestalte. In het openingskwartier leek RIA de thuisclub te overklassen, maar Youri Lebens en Dion Cremers verzilverden de droomkansen niet. Daarna rechtte OVCS de rug, brak Kenny Debey de score open (1-0) en zakte RIA ver weg.

Uit een andere vaatje tappen

In de tweede helft was er voor de bezoekers geen houden meer aan en walste het ontketende OVCS er genadeloos overheen met treffers van Diaro Smith en Tim Jaspers (twee keer) 4-0.

RIA-trainer Ger Creemers: „Na die openingsfase zijn we niet meer in ons spel gekomen. Op de overwinning van OVCS valt daarom niets af te dingen. De komende wedstrijden moeten we uit een ander vaatje tappen om ons veilig te spelen.”

Laatste overlevingskans

Terwijl zijn ploeggenoten na het laatste fluitsignaal moegestreden op de grond lagen en worstelden met krampverschijnselen, liet OVCS-aanvoerder Tim Jaspers zijn gevoelens de vrije loop: „Wat ben ik blij dat we onze laatste overlevingskans hebben gepakt. Dit is pas onze eerste zege na de winterstop en dat smaakt naar meer. Wie weet flikken we het toch nog.”

Zijn trainer Ruud Hendriks reageerde iets ingetogener. Met het oog op het resterende programma (het ongeslagen Born uit en Oranje Blauw’15 thuis) vreest hij uitstel van executie. Maar hij wil allerminst de handdoek gooien. „Je weet het in voetballand nooit. Ik heb in elk geval vandaag genoten van de hartstocht waarmee de jongens gestreden hebben. Mocht het onverhoopt toch misgaan, heb ik er alle vertrouwen in dat we met deze jonge ploeg een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Angels uit broedertwist gehaald

Hendriks vond het wel bijzonder jammer dat opponent RIA een extra angel uit het duel getrokken had. Hendriks heeft namelijk twee zoons, waarvan de jongste voor OVCS speelt en de iets oudere voor RIA. Al wekenlang beheerste het onderlinge treffen de keukentafelgesprekken.

Voor het duel kreeg de RIA-zoon Sander (die te kennen had gegeven dat hij volgend jaar met vader en broer Ruben bij OVCS gaat spelen) te horen dat hij niet werd opgesteld om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen. „Dat vind ik jammer, want Sander wilde graag van Ruben winnen en omgekeerd”, sipte vader Hendriks.