vierde klasse b

Geuldal luistert één helft naar zijn trainer en voetbalt naar zege

Print
Geuldal luistert één helft naar zijn trainer en voetbalt naar zege

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

wijlre / Kerkrade / Eygelshoven / Schin op Geul -

SV Geuldal heeft in het zespuntenduel tegen FC Kerkrade West prima zaken gedaan. Door de 2-0 overwinning is er ruimte gecreëerd richting de nacompetitie-plaatsen.

In de strijd om handhaving speelde Geuldal zondag op sportcomplex ‘Achter het Kasteel’ in Wijlre de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent FC Kerkrade West.

Smachten naar nieuw onderkomen

Sinds de fusie tussen Struchter Boys en Wijlre vier jaar geleden spelen de elftallen van Geuldal de ene zondag in Schin op Geul en de andere in Wijlre. Wat secretaris Henk Hameleers betreft komt hier liever vandaag dan morgen een einde aan.

„Iedereen is tevreden over het samengaan van beide verenigingen, maar onze club kijkt wel smachtend uit naar een nieuw onderkomen in de vorm van een multifunctionele accommodatie ergens op de grens van beide dorpen.”

Via Huis voor de Sport loopt er inmiddels een haalbaarheidsonderzoek, waarvan gehoopt wordt dat de conclusies niet lang meer op zich laten wachten.

Doordekken

Zondag was dus weer Wijlre aan de beurt om als strijdtoneel te dienen. Het hobbelige veld verhinderde een wedstrijd van een behoorlijk niveau. De thuisclub begon angstig en gaf het initiatief ongewild aan de tegenstander. De verdedigingslinie liep zonder aantoonbare reden steeds maar weer achteruit. „Doordekken”, klonk het dan ook regelmatig uit de mond van trainer Roger Stassen.

Pas na rust kon je zien dat zijn spelers deze woorden oppikten. En er werd ook nog gescoord. Dit, nadat de bal uit de flipperkast voor de schietgrage voeten van Alain Delon terecht was gekomen. Hij zette Geuldal op een amper verdiende voorsprong.

Vonnis vellen

Na de rust een meer open wedstrijd. De meeste kansen waren voor de thuisclub, maar in het uitspelen ervan toonde de ploeg zich zeer gebrekkig. Tussendoor deed ook Kerkrade West venijnige van zich spreken toen invaller Faruk Kaya met een diagonaal schot de binnenkant van de paal raakte.

Beslissend was vervolgens de rode kaart voor keeper Mike Bertrand en de daaruit voortvloeiende strafschop. Veldspeler Carlo Häcker nam de positie onder de lat over, maar hij kon niet verhinderen dat Geuldal-aanvoerder Kevin Bartels de pingel verzilverde.

Bartels: „Ik moest mijn verantwoordelijkheid nemen, want er was niemand anders die het vonnis wilde vellen. Met wat geluk zijn we nu uit de zorgen.”