derde divisie

Bibberen voor voetballers EVV na terechte nederlaag in Goes

Print
Bibberen voor voetballers EVV na terechte nederlaag in Goes

Afbeelding: \Getty Images/iStockphoto

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

EVV moet nadrukkelijk vrezen dat het niet in de nacompetitie tegen degradatie terechtkomt. De formatie van trainer Tini Ruijs had zondag bij Goes niets in te brengen en verloor terecht met 2-0.

Bovendien pakte rivaal Blauw Geel’38 thuis kostbare punten (1-0) tegen HBS. Dat resultaat kan EVV nog eens lelijk gaan opbreken.

Teleurstellende middag

Trainer Ruijs was na afloop niet te spreken over het vertoonde spel. „Onze jongens stonden voor de pauze gestrest op het veld. Na de rust stond het goed, maar werden onze kansen weer niet benut. Een teleurstellende middag. Gelukkig hebben we alles nog in eigen hand.”

Opponent Goes won de laatste weken acht keer, en liet zondag zien dat het een serieuze kandidaat is om de derde periode te pakken. De thuisploeg domineerde aanvankelijk. EVV kon daar weinig tegenover stellen.

Plaag voor de defensie

Toch hadden de gasten al in de eerste minuut op 0-1 kunnen komen, toen een verdediger van Goes een te zachte terugspeelbal in huis had. Spits Bob Vankan stond echter niet op te letten, en zo verdween dé mogelijkheid op een snelle, voordelige marge.

Uiteindelijk kwam Goes in de twintigste minuut aan de leiding. Doelman Michel Vercruysse redde prima op een pegel van Tim de Winter, waarna de aalvlugge Steve Schalkwijk de rebound benutte: 1-0.

Dezelfde Schalkwijk – een plaag voor de Echter defensie – mikte minuten later een pass van Erwin Franse tegen de touwen: 2-0. Daarbij ging het middenveld van EVV niet vrijuit.

Werk aan de winkel

Coach Ruijs nam tijdens de pauze maatregelen door Roy Gielen door Lugman Bezzat te vervangen. Prompt kwam EVV beter in de wedstrijd. De aanvallen van het eens zo formidabele Goes werden sporadischer. Het overwicht van de ploeg uit Echt leverde ook kansen op.

Het rendement liet echter – zoals zo vaak dit seizoen – te wensen over. Zo produceerde Bezzat in kansrijke positie een slap rollertje, terwijl Jordi Beelen op de vijandelijk doelman strandde. Zo tikte de tijd weg in het nadeel van EVV. Werk aan de winkel voor trainer Ruijs, en bibberen in Echt: 2-0.