derde klasse b

Hebes had handhaving binnen handbereik, maar speelt gelijk

Print
Hebes had handhaving binnen handbereik, maar speelt gelijk

Afbeelding: Getty Images

Beegden / Spaubeek -

Het leek een appeltje-eitje voor Hebes. Winnen van de nummer laatst Spaubeek en daarmee het klassenbehoud in de derde klasse B veiligstellen. Niets was minder waar: 2-2

In de tweede helft knokte Spaubeek zich knap terug. Hebes begon gehavend aan de wedstrijd. In de warming-up moest Roel Delahaije met een liesblessure afhaken en werd vervangen door Dean Geerlings.

Perfectie stand-in

Het was geen probleem voor Hebes. Geerlings was een perfecte stand-in. Spaubeek probeerde volop op de aanval te spelen. Helaas te opportunistisch en met te weinig overleg. Hebes profiteerde van de vrije ruimte en scoorde gemakkelijk de 1-0.

Een kopbal van Jorrit Wijckmans, na een op maat gegeven voorzet van Sazza Fonteijn. Op slag van rust scoorde Lars Sonneville de 2-0. Hij verzilverde een afgeslagen voorzet van Remy Geraets.

Hoge druk

De tweede hoefde Hebes alleen maar uit te spelen. Daar dacht Spaubeek echter anders over. Trainer Roger Wijns sommeerde zijn team om de aanval te blijven zoeken. Niet op grond van schoonheid, maar op grond van effectiviteit. „Willen we nog iets, dan moeten we scoren.”

En dat lukte ook nog. Van meet af aan bestormden de gasten het doel van de thuisclub. De druk was dermate hoog dat door persoonlijke fouten van verdedigers van Hebes Glenn Last en Bram Sluysmans de 2-1 en 2-2 konden binnen tikken.

Onoplettendheid

De laatste twintig minuten werden een spektakelstuk. Spaubeek viel aan en Hebes-keeper Dekwaadsteniet moest alle zeilen bijzetten om een derde treffer te voorkomen. Ook doelman Manuel de Bruijn van de gasten hield het hoofd koel. Hij liet zich niet verschalken door linke pogingen van Lars Sonneville. ,,Zeer jammer”, vond trainer Wim Slangen van Hebes.

„We waren de betere ploeg, maar krijgen door onoplettendheid toch twee tegentreffers.” Zijn collega Wijns was trots op zijn team. „We kunnen degraderen. Maar we komen ook weer terug.”