‘Lachen en traantjes’ op de Moeësdiêk bij voetbalclub DESM

Print
‘Lachen en traantjes’ op de Moeësdiêk bij voetbalclub DESM

Foto boven en beneden: Mathijs Schers van DESM (r) in een fel duel verwikkeld met Jordi Puts van RKMSV. Afbeelding: Jan paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Gemakkelijk ging het allerminst, de terugkeer van DESM in de vierde klasse. Toch is alles koek en ei bij de club, die vorig seizoen kansloos degradeerde en zich dit seizoen ruim op tijd veilig speelde. Zondag werd met 3-1 gewonnen van RKMSV.

Met beide beentjes op de grond blijven. Wedstrijdsecretaris Cor Scheepers verwoordde het precies zoals het is bij DESM. De club telt op dit moment zo’n zeshonderd leden, heeft tien seniorenteams en ziet na de zomer een tiental jeugdspelers doorstromen naar de selectie.

Kopje-onder

Na een seizoen om snel te vergeten – DESM eindigde een jaar geleden met nul overwinningen kansloos onderaan in de derde klasse – moesten de geelzwarten zich dit jaar herpakken en vooral uitkijken dat ze niet twee jaar op rij kopje-onder zouden gaan. Dat gebeurde niet. DESM speelde zich een aantal wedstrijden voor het einde al veilig en dus zijn ze op de Moeësdiêk op dit moment meer dan tevreden.

Lennard Schreurs keerde afgelopen zomer na zes seizoenen Wilhelmina’08 terug bij DESM, de club die hem groot bracht. Maar dat leverde niet het gewenste succes op. Schreurs raakte al snel geblesseerd aan zijn schouder en kon de rest van het seizoen op zijn buik schrijven. Daarnaast werd Michel van Bezel aangesteld als trainer, nadat Roel Nabuurs (nu NWC) en Eric Caassenbrood (nu IVO) beiden na één seizoen al vertrokken.

Geschorst

Van Bezel, oud-trainer van onder meer Vlodrop, PSV’35 en Altweerterheide, werd door de KNVB onlangs voor twee wedstrijden geschorst. In de wedstrijd tegen ONDO kreeg hij het verbaal aan de stok met de arbiter van dienst. Vandaar dat hij zondagmiddag niet mocht plaatsnemen in de dug-out. Tot groot ongenoegen van de club.

„Ik zal niet herhalen wat hij gezegd heeft”, begint wedstrijdsecretaris Scheepers in de bestuurskamer. „Maar hij heeft meteen toen de scheidsrechter naar hem toe kwam zijn excuses aangeboden. Anderhalve week later kregen we een bericht dat hij twee duels geschorst werd. Opmerkelijk, want de scheidsrechter heeft hem niet van het veld gestuurd en is na het duel ook niet meer in de bestuurskamer gekomen.”

Invalcoach

De honneurs voor Van Bezel werden waargenomen door Joop Faessen, normaliter trainer van het tweede elftal „Ach, dat is niet zo moeilijk”, lachte de invalcoach. „Ik ken de jongens allemaal. We moeten de laatste wedstrijden gewoon lekker uitspelen en zorgen dat we geen blessures oplopen.”

Die blessures waren er dit seizoen wel veel, merkte Faessen. „Dan is de selectie krap en moet je elke donderdag gaan puzzelen om twee elftallen bij elkaar te krijgen. Dat vreet wel veel energie.”

DESM eindigt met een ruime voorsprong op de nacompetitieplek. Faessen: „Het was een seizoen van ‘lachen en traantjes’.”