Tweede klasse g

Knotsgekke slotfase stelt titel voor voetballers Limburgia even uit

Print
Knotsgekke slotfase stelt titel voor voetballers Limburgia even uit

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

brunssum / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Na een knotsgek duel met een bizar scoreverloop en een hectische slot is BSV Limburgia geen kampioen kunnen worden. De ploeg moest winnen, maar bleef tegen Caesar steken op 3-3.

Het is een aandoenlijk, emotioneel tafereel. Het geeft perfect weer hoe betrekkelijk voetbal is. Topscorer Olaf Mazier loopt naar de kinderwagen en zijn vriendin Nicolle, tilt zijn twee maanden oude zoontje Mace op. Terwijl rondom hem verhitte discussies aan de gang zijn, loopt hij op blote voeten weg en geniet moederziel alleen van zijn kleine mannetje.

Zo beleeft hij ongetwijfeld zijn gemiste strafschop in de achtste minuut van de extra tijd. Pas enkele minuten later reageert hij. „Normaal zijn penalty’s zekerheidjes , maar nu helaas niet.”

Goede ambiance

BSV Limburgia nog geen kampioen. Op zachtst gezegd een sensatie. De ploeg van Josh Vanderlijde raast als een wervelwind door de competitie, wint bijna alles en zal ook Caesar aan de zegekar binden.

De ambiance is goed. Het complex is prachtig versierd, er is veel publiek en er staat een tent met een goedlopende biertap op het terras. Boven het complex cirkelt een drone die opnames maakt, er is vuurwerk en de teams betreden de arena vergezeld door een professionele line-up van jeugdspelers. Alles verloopt naar wens.

Sensationele slotfase

De thuisclub komt al snel op 2-0 door treffers van Remco Theunissen en Mazier. Caesar wil echter niet meewerken aan een Brunssums feest en knokt zich terug via treffers van Luuk Rensink en Stefan Hagens. Als Swen Cornelissen er 3-2 van maakt lijkt niets het feest in de weg te staan.

Dan breekt de sensationele slotfase aan. Je moet er echt bij zijn geweest om het te geloven. Caesar-trainer Danny Volkers brengt Tim van de Geijn in de ploeg. Die zorgt voor een mokerslag door één minuut voor het einde de 3-3 te scoren.

Zeventien minuten extra speeltijd

De koek is echter nog lang niet op. Arbiter Johan Hodzelmans zet zijn klokje consequent bij ieder oponthoud stil. Zo komen er liefst zeventien minuten extra speeltijd bij en daarin mist Mazier de penalty.

Caesar overleeft met geluk een drietal scrimmages en lijkt zelfs de drie punten mee te nemen. Op advies van grensrechter Raymond Jonkers wordt de vierde treffer, gescoord door joker Van de Geijn in minuut 106, echter afgekeurd.

Het blijft zodoende 3-3. Komende zondag herkansing tegen Heksenberg. Pikant detail. Daar is Michel Broeders trainer en diens zoon is middenvelder bij BSV Limburgia.