tweede klasse g

Voetballers Sportclub ’25 stelen zege en houden minieme kans op titel

Print
Voetballers Sportclub ’25 stelen zege en houden minieme kans op titel

Afbeelding: Getty Images

hoensbroek / Bocholtz -

Heksenberg leek zondag kostbare punten te pakken én BSV Limburgia een helpende hand toe te steken. Maar Sportclub ’25 glipte in de slotfase weg met drie punten: 1-3.

De ongenaakbare koploper BSV Limburgia bleef zaterdag steken op een 3-3 gelijkspel tegen Caesar, waardoor de Brunssumers het titelfeest moesten uitstellen. Zondag had het alsnog gekund als Heksenberg voor een stunt zou zorgen tegen het prima presterende Sportclub’25. Dat lukte Heksenberg niet en dus zal BSV Limburgia nieuwe ruikers voor team en staf moeten bestellen.

Juiste voorbeeld

De openingsfase tegen Sportclub ’25 was ruimschoots voor Heksenberg. De aanwezige Mo Ouaissa en spits Mike Olijve hadden de gasten al vroeg kunnen afvoeren. Sven Spork gaf even later het juiste voorbeeld aan zijn teamgenoten door koeltjes alsnog de 1-0 te scoren.

Sportclub ’25 moest achteruit, maar ondernam desondanks voetballend genoeg pogingen om terug in de wedstrijd te komen. Vlak voor de rust was er al resultaat. Een voorzet van Jordy Slangen werd droog afgewerkt door de lange Frank Kamps: 1-1.

Dodelijk effectief

In de tweede helft waren beide partijen heel lang in evenwicht, al had Heksenberg ook in deze fase genoeg mogelijkheden. Olijve raakte de lat vanaf twintig meter en invaller Bas Wolters strandde tot twee keer toe op de solide Sportclub-goalie Ruud Hermans.

De gasten moesten het hebben van speldenprikken via Jelle Frankort. Tot de absolute slotfase, toen Sportclub zich dodelijk effectief toonde. Max Gaber en supersub Rudie Piters zorgden voor een 1-3 zege.

Bikkelen

Heksenberg-voorzitter Henk Butink: „Wij vieren in september onze 85ste verjaardag. Liefst als tweedeklasser, maar dat wordt nog bikkelen.”

Sportclub’25 behoudt met de zege een minieme kans op het kampioenschap, maar de nacompetitie zal de formatie van Pedro Ricksen zeker niet ontgaan.