Winkeldief duwt man van trap in stationshal

Print
Winkeldief duwt man van trap in stationshal

De stationshal van Utrecht Centraal. Afbeelding: ANP

Een man is zondagavond op Utrecht CS ernstig gewond geraakt door een duw. Die duw kreeg hij van een vluchtende winkeldief, die wist te ontkomen

Het ongeluk gebeurde rond een winkel in de stationshal van Utrecht Centraal Station. Daar nam de dief iets weg zonder daarvoor af te rekenen en sloeg op de vlucht. De man probeerde zo snel mogelijk via een trap een vertrekkende trein te bereiken en duwde hierbij het slachtoffer omver.

De man kwam tijdens de vlucht van de dief ongelukkig terecht en raakte ‘flink’ gewond. Onduidelijk is nog hoe ernstig de verwondingen precies zijn. Wel werd direct na zijn val een traumahelikopter opgeroepen met een arts aan boord om eerste hulp te verlenen. Maar deze arts hoefde uiteindelijk niet in actie te komen, de traumahelikopter landde niet.

De man is gewond naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de dader vluchtte via een trein die richting Rotterdam reed. De politie heeft geprobeerd de dader vanavond alsnog te achterhalen in de trein maar dat is vooralsnog niet gelukt. ,,Maar we hebben beelden, dat gaat dus vandaag of morgen alsnog lukken”, is politiewoordvoerster Lies van Duin overtuigd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →