Karlijn van Lierop Nederlands juniorenkampioen tafeltennis

Print
Karlijn van Lierop Nederlands juniorenkampioen tafeltennis

V.l.n.r.: Emma van der Zanden, Karlijn van Lierop en Emine Ernst. Afbeelding: Westa

Wessem -

Karlijn van Lierop, uitkomend voor tafeltennisvereniging Westa, is zondagmiddag in Nijmegen Nederlands kampioen geworden bij de meisjes junioren. In de finale wist zij in vijf games te winnen van Emine Ernst. Derde werd Karlijns teamgenote bij Westa, Emma van der Zanden.

Bij de jongens junioren werd Barry Berben in het enkelspel derde. In het jongens dubbelspel wisten Barry Berben en Jelle Moris de zilveren medaille te bemachtigen. In de finale werd pas in de vijfde game gecapituleerd tegen het duo Lode Hulshof en Pim van Schaik. Bij de meisjes kadetten was de Nederlandse titel voor Anna Peters. Peters won in de vijfde game van Fleur Hoogeveen.

In totaliteit wist het Westa talentteam twaalf medailles te scoren tijdens dit Nederlandse kampioenschap. De verdere medaillespiegel van de Westa-talenten tijdens NJK 2019: Karlijn van Lierop zilver in het meisjes junioren dubbel; Anna Peters zilver in het meisjes kadetten dubbel; Jim Hendrix brons in het jongens kadetten dubbel; Daantje Lommen brons in het meisjes junioren dubbel; Tara Iravani brons in het meisjes pupillen dubbel en Anne-Fleur Hamaekers en Mel Hendrix brons in het meisjes welpen dubbel.