Elf basisscholen nemen het tegen elkaar op in E-waste race

Print
Elf basisscholen nemen het tegen elkaar op in E-waste race

De deelnemers van Op de Tien Bunder uit Wijlre. Afbeelding: RD4

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Zuid-Limburg -

Elf basisscholen in Zuid-Limburg nemen het vanaf deze week tegen elkaar op in de E-waste race. Dit is een wedstrijd wie in 4 weken tijd de meeste afgedankte elektrische apparaten kan inzamelen.

De elf deelnemende scholen zijn De Boemerang uit Brunssum, Sint Martinus uit Gronsveld, De Droomboom en Frans Postma uit Heerlen, Wonderwijs uit Hoensbroek, De Blokkenberg, Bleijerheide en De Veldhof uit Kerkrade, De Wegwijzer uit Landgraaf, Op de Top uit Vijlen en Op de Tien Bunder uit Wijlre.

Recyclen

De E-waste Race is bedoeld om het apart aanbieden van elektronisch afval leuker en makkelijker te maken. In Nederland wordt 55 procent van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze aan huis opgehaald door scholieren die de apparaten op school verzamelen. Rd4 haalt het elektronisch afval op bij de scholen en zorgt ervoor dat het bij gerenommeerde verwerkers terechtkomt. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Continium in Kerkrade. De wedstrijd loopt tot 7 juni.