Verdachte steekpartij Mondriaan langer vast

Print
Verdachte steekpartij Mondriaan langer vast

Afbeelding: Track ‘88

Maastricht / Itteren -

Een 51-jarige psychiatrische patiënt die verdacht wordt van een steekpartij bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht maandag beslist.

De man, cliënt bij Mondriaan, verwondde afgelopen woensdag vier mensen in de instelling. Hij raakte zelf ook gewond. Als gevolg van de steekpartij moesten twee medewerkers, een cliënt en de verdachte naar het ziekenhuis worden gebracht. Na behandeling en ontslag uit het ziekenhuis werd de verdachte in de boeien geslagen. Sindsdien zit hij vast.

Thijs H.

Drievoudig moordverdachte Thijs H. zat op het moment op de gesloten afdeling van Mondriaan. Hij maakte gebruik van de consternatie om te ontsnappen. H. werd later die woensdag na een klopjacht gearresteerd.

Lees ook: Thijs H. ontsnapte na steekincident van gesloten afdeling

Beide zaken staan verder los van elkaar, lieten politie en justitie eerder al weten.

Behandeling

Thijs H. was volgens justitie in behandeling bij Mondriaan. Mondriaan zelf wil hier niets over kwijt, zolang de politie onderzoek doet.

Mondriaan biedt geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg voor kinderen, volwassenen en ouderen. Het gaat om behandelingen voor hele lichte psychische aandoeningen tot hele zware en complexe psychiatrische problemen, zoals autisme, angststoornissen, stemmingsstoornissen, (dreigend) delictgedrag, persoonlijkheidsproblematiek, psychotrauma, psychose en schizofrenie en verslavingsproblemen.