Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Zelf koken, hechte vriendschap en heerlijke gerechten

Zelf koken, hechte vriendschap en heerlijke gerechten

Peter van Looijen en Hans Beumers in actie met de bief. Afbeelding: Rein Bollen

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

BON APPETIT - Al zeventien jaar staat een vriendengroep uit Peel en Maas maandelijks achter de potten en pannen van Kookstudio De Garde in Helden. Eerst wordt geconcentreerd gewerkt, om daarna gezellig te kunnen bijkletsen onder het genot van hun zelfgekookte vijfgangenmenu.

Hun passie voor koken begon zoals zoveel zaken in het leven: met een spontane opmerking in de kroeg onder het genot van een pilske. ‘Zou het niet eens leuk zijn om met de vriendengroep een avondje naar de nieuwe kookstudio in Helden te gaan?’

Die opmerking maakte ondernemer Hans Beumers (54) uit Panningen inmiddels zeventien jaar geleden. De vriendengroep bestaat nog steeds, net zoals Kookstudio De Garde waar de twaalf heren destijds als culinaire groentjes binnenstapten. Onder leiding van chefkok ...