Voetbal

Missie Montagnards niet geslaagd

Print
Missie Montagnards niet geslaagd

Bergenaar Jesse Jaspers (nr. 8) kopt de gelijkmaker in Afbeelding: Peter Gommans

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De voetballers van vierdeklasser Montagnards hebben zondag een punt overgehouden aan de degradatiekraker tegen BVV’7 uit Blitterswijck. De Bergenaren kwamen voor eigen publiek niet verder van een 2-2 gelijkspel, en in de strijd om directe handhaving is dat een te mager resultaat.

Voor de nummer dertien uit klasse 4G luidde het devies tegen het een plek hoger geklasseerde BVV’27 eenvoudig ‘winnen’. Bij een Bergense overwinning werd de achterstand van één punt omgezet in twee punten voorsprong. En dat was met twee wedstrijden voor de boeg een meer comfortabele situatie voor de mannen van scheidend trainer Gé de Renett.

Beide teams vonden in het eerste bedrijf een keer het net. Door doelpunten van Jesse Jaspers en Roel Verkoyen was de ruststand 1-1. Kort na de pauze nam Montagnards de leiding. Invaller Michael Weijs stond aan de basis van het doelpunt dat Jesse Jaspers scoorde. In en open wedstrijd joegen de beide teams op een doelpunt. In de spannende strijd behield Montagnards de voorsprong tot aan de 80e minuut. Ondanks protesten ging de bal in het Bergense strafschopgebied op de stip. Jimmy Lucassen liet zich die buitenkans niet ontnemen en schoot de gelijkmaker binnen: 2-2. Omdat de derde degradatiekandidaat America zijn wedstrijd wel won, nam deze een ruimere afstand van de degradatieplaatsen. Met wedstrijden tegen kampioen FVC Venlo en middenmoter DEV-Arcen voor de boeg (BVV’7 treft het gedegradeerde VVV’3 en subtopper Meterik) heeft Montagnards het lot niet meer in eigen hand.