Hulpinstelling Uit de Steigers wordt onderdeel van Levanto

Print
Hulpinstelling Uit de Steigers wordt onderdeel van Levanto

Het kantoor van Uit de Steigers in Maastricht. Afbeelding: Uit de Steigers

Maastricht / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt -

Uit de Steigers gaat over naar de Levanto Groep. De twee instellingen hebben besloten om hun jarenlange samenwerking op het gebied van participatie en begeleiding aan jongvolwassenen te intensiveren.

Uit de Steigers helpt jongeren tussen 16 en 26 jaar die door psychische of sociale problemen, al dan niet met een verstandelijke beperking, extra aandacht nodig hebben. Zij krijgen begeleiding om hun leven op de rit te krijgen, zorg en individuele begeleiding.

Bedrijven

De jongeren kunnen werken in bedrijven waar ze in een beschermde omgeving vaardigheden kunnen ontwikkelen. Bedrijven van Uit de Steigers zijn meubelmakerij Steiger 1-2 (in Gronsveld en Kerkrade), wasserij en stomerij Pakkie An (Kerkrade) en klusbedrijf Graag Gedaan en Co (Maastricht). Uit de Steigers is er voor jongeren uit de regio’s Parkstad, Heuvelland, Maastricht en Sittard-Geleen.

Met de intensievere samenwerking willen beide organisaties meer van elkaars expertise gebruikmaken. Naast het bieden van betere zorgkwaliteit moet de samenwerking er ook voor zorgen dat de diensten die Uit de Steigers aanbiedt betaalbaar blijven.

Eigen naam

Uit de Steigers blijft als onderdeel van Levanto onder zijn eigen naam opereren. Naast Uit de Steigers maken ook RIMO, RIBW H&M, Impuls Maastricht, Stichting Horizon en Blijf van Mijn Lijf Parkstad onderdeel uit van de Levanto Groep.