Voetbal

Heijen blijft in race voor nacompetitie

Print
Heijen blijft in race voor nacompetitie

Heijen (rood-blauw), hier in duel met Milsbeek, is verwikkeld in strijd om een ticket voor de nacompetitie. Afbeelding: Peter Gommans

Heijen / Ottersum / Milsbeek / Ven-Zelderheide / Gennep / Broekhuizenvorst -

Door een ruime overwinning 4-1 op SVEB uit Broekhuizenvorst blijft vierdeklasser VV Heijen in de race om promotie naar de derde klasse. De mannen van trainer Peter ten Haaf hebben het ticket voor de nacompetitie binnen handbereik, al zijn er meer kapers op de kust.

In thuishaven De Heikamp kwam Heijen zondag bijna compleet aan de aftrap. Alleen captain Bas Janssen ontbrak in de formatie die vooral na de winterstop de wind in de zeilen heeft. De thuisclub kwam snel op een 1-0 voorsprong, na een vrije trap van Dirk Schonenberg was het René Reijnen die er als de kippen bij was om het laatste zetje te geven. Niet veel later was het Maarten v.d. Burg die de 2-0 scoorde. Enkele minuten later werd het 3-0. René Reijnen stuurde Guus Hawinkels de diepte in, en zijn voorzet werd prima afgewerkt door weer Maarten v.d. Burg. Na de rust viel er niet veel meer te genieten. In de 50e minuut was het wederom v.d. Burg die de 4-0 tegen de touwen schoot, nadat eerder Schonenberg de lat raakte. Freewheelend speelde Heijen de wedstrijd uit. Karl Clevis redde de eer voor SVEB maar verder kwam e thuisploeg uit Heijen niet meer in de problemen. Omdat concurrent Meterik een nederlaag leed, klom Heijen een plekje op de ranglijst. De mannen van trainer Ten Haaf zijn derde in klasse 4G. Zondag speelt Heijen een uitwedstrijd in en tegen DEV-Arcen. Deze tegenstander is ook verwikkeld in de strijd voor de nacompetitie.