Hartstichting huldigt jubilarissen

Print
Hartstichting huldigt jubilarissen

De jubilarissen komen uit het hele land. Afbeelding: Hartstichting

Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum -

De Hartstichting heeft onlangs enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. T. de Koning-van den Broek uit Bocholtz zet zich zelfs al 40 jaar vrijwillig in voor de Hartstichting.

Zij en de overige jubilerende vrijwilligers werden op zaterdag 11 mei gehuldigd. De jubilarissen ontvingen een speld, ketting of beeld in de vorm van een robijnen of gouden hart, omdat zij als vrijwilliger al 25, 40 of zelfs 50 jaar de jaarlijkse Hartstichtingcollecte organiseren. In totaal zijn er dit jaar 48 jubilarissen, die zich - bij elkaar opgeteld - 1395 jaren inzetten voor de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Er zijn buiten T. de Koning nog vijf vrijwilligers uit Limburg, die 25 jaar actief zijn: W. Dumont en E. van der Leeuw uit Bocholtz, M. Jacobs-Snijders en R. Terwint uit Brunssum en L. Janssen uit Panningen.

Ambitie

Floris Italianer, directeur Hartstichting: „De vrijwilligers vormen het hart van de organisatie en zijn onmisbaar bij het werk voor een hartgezonde samenleving. De ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Dankzij de inzet, verantwoordelijkheid en enthousiasme van de vrijwilligers wordt dit mede mogelijk gemaakt.”

Tijdens het welkomstwoord van Floris Italianer werden de vrijwilligers bedankt voor hun vrijwillige inzet. Als dank werd een speld, ketting of beeld in de vorm van een robijnen of gouden hart uitgereikt aan de jubilarissen.