Grote brand in sportcomplex Oirsbeek: kinderen geëvacueerd

Print
Oirsbeek -

In het sportcomplex In de Pollack in Oirsbeek heeft maandagmiddag een grote brand gewoed. Ruim 125 kinderen van de naastgelegen basisschool De Sprong en de kinderopvang werden uit voorzorg geëvacueerd.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de kinderen niet in gevaar geweest. Ouders werden per klas via een app op de hoogte gebracht en gevraagd om hun kroost te komen opvangen. Volgens Ward Wijnands, medewerker van de school verliep de evacuatie perfect.

Even voor twee uur rukten de hulpdiensten massaal uit. Brandweer, politie en ambulance waren ter plekke. Het incident werd opgeschaald naar grip 1. De brand is inmiddels onder controle.

Rook

Het vuur ontstond rond 13.40 uur in de meterkast van een gymzaal en breidde zich in de sporthal uit. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. De rookwolken waren tot in de verre omgeving zichtbaar. De brandweer riep omwonenden die last hadden van de rook op ramen en deuren te sluiten.

Het gebouw wordt geventileerd. Er raakte niemand gewond. Omdat het schoolgedeelte niet door het vuur of de rook was aangetast, konden de leerlingen weer terug naar hun lokaal.

Schade

Hoe groot de schade aan het sportcomplex - waar twee jaar geleden ook al een brand woedde - precies is, is volgens een woordvoerder van de gemeente Beekdaelen nog onbekend. Een expert van de verzekering moet de schade opnemen. De brand is klein gebleven, zegt de woordvoerder. „Het horeca en schoolgedeelte kunnen gewoon openblijven. De openstelling van het sportgedeelte kan enkele weken tot maanden duren.” Verenigingen die gebruikmaken van de hal, zullen voorlopig een andere locatie moeten zoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen