Logistiek

LSE opent derde magazijn in Venlo

Print
LSE opent derde magazijn in Venlo

Afbeelding: iStockphoto

VENLO / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Logistiek dienstverlener LSE opent een nieuw distributiecentrum in Venlo, zijn derde in de gemeente.

Het bedrijf gaat de logistiek doen voor een nieuwe klant, het Zweedse Mediplast, waarbij het voor de distributie zorgt van medische hulpmiddelen naar ziekenhuizen en zorginstellingen in de Benelux.

LSE ofwel Logistic Support Ermi is een middelgroot bedrijf dat al enkele jaren vanuit twee locaties in Venlo opslag en distributie verzorgt voor kleine en middelgrote webshops. In beide pakhuizen komt het bedrijf echter ruimte te kort voor de activiteiten voor Mediplast. Dat is de reden waarom het uitwijkt naar een derde distributiecentrum op vijftien minuten rijafstand, aan de containerhaven in stadsdeel Blerick. Met de nieuwe vestiging stijgt het aantal personeelsleden naar een kleine veertig medewerkers.

Directeur en eigenaar Erik Michorius zegt dat hij in de toekomst veel liever alle bedrijfsactiviteiten onder één dak zou willen onderbrengen. „Dat is echter in regio Venlo op dit moment bijna onmogelijk. De kosten voor grond en nieuwbouw zijn dermate hoog dat dit voor een bedrijf zonder investeerders onbetaalbaar is.”

Volgens Michorius kampen meer kleine en middelgrote logistieke bedrijven in de regio met dit probleem. „In mijn netwerk hoor ik van ondernemers dat ze twee of drie vestigingen hebben die ze graag op één locatie zouden willen onderbrengen. Ook voor hen is dit moeilijk, zo niet onmogelijk.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen