Vijftien jaar Groove Garden: van klein naar intiem groots

Print
Vijftien jaar Groove Garden: van klein naar intiem groots

Opbouw van Groove Garden 2017. Vlnr: Wouter Simons, Gert Jan Kars, Danny Pisters en Eric Jaspers. Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Vijftien keer Groove Garden in Sittard betekent veel anekdotes, snel op te lossen probleempjes, maar vooral veel plezier en muziek. Organisator Wouter Simons blikt terug op vijftien edities van het dancefestival in Sittard.

2005

“De eerste editie van Groove Garden in Jardin d’Isabelle in het centrum van Sittard. Er waren 500 mensen en we hadden niet het beste weer want het miezerde een beetje. Het was klein, we hadden een barretje en Erick E., Roog en Gregor Salto waren onze artiesten die er nu vijftien jaar later weer zijn.”

2006

“Er waren alweer wat meer mensen en daar was ook plek voor want we hadden de toiletten iets verplaatst. Het leek een soort groot café buiten.”

2007

“Het was de laatste editie dat Groove Garden maar op één dag viel. Het weer was top.”

2008

“De eerste editie van een tweedaags Groove Garden. We zijn ook vanaf de balkons van het oude klooster gaan draaien. Dat was heel gaaf, maar ik weet wel nog dat er een stukje raam naar beneden viel op het balkon vlak naast de dj die toen stond te draaien. Een klein ongelukje dat gelukkig goed afliep.”

2009

“We zijn verhuisd naar een andere stadstuin achter de wal waardoor het aantal bezoekers kon verdubbelen. Die mensen kwamen er ook, want op zondag was er heel even paniek toen het bier op was en we in allerijl nieuw bier moesten regelen.”

2010

,,Vanaf dit jaar zijn we naar zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard verhuist. Dat was voor iedereen anders, niet alleen qua opzet, ook voor de bezoekers. Het was de eerste editie waarbij je meer een festivalgevoel kreeg. Er kwamen ook langzaam foodstandjes in plaats van alleen een frietkar.”

2011

“Het jaar dat we een aantal grote jongens zoals Avicii en Hardwell hadden. Als je achteraf bedenkt dat die op Groove Garden stonden, dat soort dj’s zijn nu niet meer te betalen. Het waren toen jongens die begonnen op te vallen en waarmee we dus goed geboekt hadden.”

2012

“Groove Garden werd weer uitgebreider. In 2012 kwam voor de allereerste keer R&B om de hoek kijken. We hadden een klein podium waar deze muziek werd gedraaid en er was een stubbe waar Dieter Koblenz optrad en een Belgisch podium ‘Neverland’ met Belgische acts. De eerste editie waar meer genres aan artiesten waren.”

2013

“Het laatste jaar bij het zwembad, maar wel met een onaangename geur, want er was een put verstopt waardoor alle toiletunits overliepen. Dat rook dus iets minder fris en we stonden in de stront.”

2014

“Het eerste jaar op het voormalige CIOS-terrein en het was top weer en heel erg druk.”

2015

“Op zondagochtend moesten we nog last-minute op zoek naar een nieuwe artiest omdat Sander Kleinenberg moest afzeggen. Hij kon niet vanuit Mexico vliegen en was dus niet op tijd om te draaien.”

2016

“Het eerste jaar met drie dagen Groove Garden. Terwijl wij nog aan het opbouwen waren, was het terrein in tweeën gesplitst en stonden vanaf vrijdagmiddag vier uur al mensen te feesten bij twee podia.”

2017

“Het jaar van de PR-stunt met de flamingo’s. Ons thema was Miami en we hadden toen op alle rotondes in Sittard-Geleen roze flamingo’s gezet waar overigens niet iedereen blij mee was. Bezoekers konden een reis winnen naar Miami. Twee dames waren de gelukkigen.”

2018

“We zijn weer terug naar twee dagen gegaan en hebben meer ingezet op het intieme gevoel met dus niet één groot hoofdpodium, maar vijf gelijkwaardige podia. Op zondag was er even paniek in verband met code geel, maar toen het om vijf uur stopte met regenen en Max Verstappen klaar was met racen kwamen de bezoekers alsnog.”

2019

“De vijftiende editie en het belooft weer mooi te worden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen