Thijs H. wordt woensdag voorgeleid, 50 rechercheurs doen onderzoek

Print
Thijs H. wordt woensdag voorgeleid, 50 rechercheurs doen onderzoek

Thijs H. Afbeelding: LinkedIn

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

Thijs H., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van twee wandelaars op de Brunssummerheide en een wandelaarster in de Scheveningse Bosjes, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De rechter-commissaris beslist over de verlenging van H.’s voorarrest met maximaal twee weken.

Thijs H. werd woensdagavond gearresteerd. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een 56-jarige Japanse vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en het doden van Diny (63) en een 68-jarige man op de Brunssummerheide in Heerlen. Alle drie slachtoffers die op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Lees ook: Thijs H. ontsnapte na steekincident van gesloten afdeling

Politie en Openbaar Ministerie (OM) onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld bij een hondenlosloopgebied aan de Kamperheideweg in Heerlen en aan het Galgenpad in de Scheveningse Bosjes.

Lees ook: Moordverdachte Thijs H. klopte aan bij meerdere hulpverleners

De afgelopen dagen bleek hoe groot de impact van de gebeurtenissen is. Op de eerste plaats bij familie en vrienden van de slachtoffers, maar ook bij buurtbewoners, mensen die de Brunssummerheide regelmatig bezoeken en bij mensen die het nieuws hebben vernomen via de media. Er leven bij alle betrokkenen veel vragen. Op dit moment kan op de meeste vragen echter nog geen antwoord worden gegeven. De verdachte zit namelijk nog in beperkingen.

Lees ook: Moordverdachte Thijs H. voor aanhouding gezien in Maastricht en Bemelen

Via diverse oproepen in de media en via het programma Opsporing Verzocht heeft de politie om tips gevraagd. De tot nu toe binnengekomen tips en de informatie vanuit het passantenonderzoek in Den Haag worden op dit moment door het onderzoeksteam nagetrokken. Politie en OM werken op dit moment met 50 mensen aan de zaak. Er is nauw contact tussen het onderzoeksteam in Den Haag dat de zaak van de Scheveningse Bosjes onderzoekt en het Limburgse onderzoeksteam.

Lees ons dossier over de zaak Thijs H.