Actrice en zangeres Doris Day (97) overleden

Print
Actrice en zangeres Doris Day (97) overleden

Afbeelding: AFP

De Amerikaanse actrice en zangeres Doris Day is overleden. Ze is 97 jaar oud geworden.

Actrice en zangeres Doris Day (97) overleden
Foto: ANP Kippa

De Doris Day Animal Foundation, de liefdadigheidsinstelling van de ster, kwam maandagmiddag met een korte verklaring over haar overlijden. ,,Doris begon de dag voor iemand van haar hoge leeftijd in goede gezondheid, maar uiteindelijk is ze overleden aan een longontsteking die ze onlangs opliep. Dat heeft in haar dood geresulteerd.”

Superster

Doris Day, of Doris Mary Kappelhoff, zoals ze in werkelijkheid heette, was een superster in de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw. Ze speelde in films als Pillow Talk (1959), Love Me or Leave Me (1955)en Calamity Jane (1953). In 1956 had ze een hit met het liedje Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) uit de Hitchcockfilm The Man Who Knew Too Much.

Haar laatste rol speelde ze in The Doris Day Show, die tot 1973 op televisie was en die ook in Nederland werd uitgezonden. Vervolgens ging de actrice met pensioen om zich meer te richten op dierenactivisme.

Actrice en zangeres Doris Day (97) overleden
Foto: ANP Kippa

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen