Tiende Guus Wokke Opticienloop beleeft spannende momenten voor start

Print
Tiende Guus Wokke Opticienloop beleeft spannende momenten voor start

De Guus Wokke Opticienloop viert het tienjarig jubileum in buurdorp Kessel. Afbeelding: Dick Holthuis

Kessel -

Na negen edities in hartje Panningen, verhuist de Guus Wokke Opticienloop voor het tienjarig jubileum zaterdagavond naar buurdorp Kessel. Ondanks alle medewerking vanuit Kessel, blijft het lang spannend of de avondloop door kan gaan.

„We hebben binnen de atletiekvereniging al heel lang een eigen wegwedstrijd”, vertelt Jan Smolders, mede-organisator en lid van Atletiek Helden. „We werken daarvoor al ruim 25 jaar samen met het Midden-Limburgs Avondloopcriterium.” De wedstrijd loopt in eerste instantie onder de naam Ringenloop over de Jacob van Marisring en 18 Novemberring in Panningen. Omdat de organisatie graag wat meer entourage om de loop heen wil, besluiten ze na overleg met de middenstand tien jaar geleden naar het centrum van Panningen te verkassen.

Alternatief

„De start en finish lagen voor de deur van Guus Wokke, dus vroegen we hem als naamgever en sponsor. Hij is zelf ook lid van de atletiekvereniging, dus dat was zo geregeld”, gaat Smolders verder. Ondanks dat de organisatie de omwonenden steeds op de hoogte stelt van het evenement, krijgt de avondloop toch maar weinig bezoekers op de been langs de route buiten het centrum. „Echt jammer”, concludeert Smolders. „Het is voor de lopers toch extra leuk om aangemoedigd te worden vanaf de kant.” Na negen jaar proberen, gaat de loopwerkgroep daarom op zoek naar een alternatief. Tijdens de laatste jaarvergadering opperen enkele leden, zoals Luc Verkoelen en Tessa Peeters, om aan te sluiten bij Belaef Kessel. De Kesselse organisatie reageert positief op het verzoek, maar blaast door omstandigheden hun eigen evenement uiteindelijk af. Toch besluit de loopwerkgroep de inmiddels in gang gezette verhuizing door te zetten. Ze krijgen daarbij alle medewerking van de Kesselse middenstand.

Maasboulevard op de schop

De werkgroep gaat voortvarend verder met de organisatie en zet de looproute uit vanaf de Markt door de tuin van Kasteel Keverberg, langs de Maas naast het veerpont via het Veersepad weer richting het centrum van Kessel. Dan wordt het opnieuw spannend of het evenement in Kessel door kan gaan. „De Maasboulevard gaat op de schop en de werkzaamheden zouden in mei starten. Ze zijn uiteindelijk uitgesteld tot na de bouwvak. Gelukkig...”, aldus een opgeluchte Smolders. Het vele voorbereidende werk is dus niet voor niets geweest. „Ik heb voor de zekerheid nog even bij pastoor Verhaegh nagevraagd of er die avond een mis is, want ook dat zou consequenties kunnen hebben voor de route. Dat is niet het geval. Pastoor Verhaegh liet weten dat hij de lopers vanaf een stoel naast het parcours met een glaasje wijn wel met geestelijke bijstand aanmoedigt”, lacht hij. De enige die nu nog roet in het eten kan strooien is het weer, maar zelfs daar heeft de organisatie zo haar mannetje voor. De Kesselse weerman Luc Verkoelen is lid van de loopwerkgroep en mede-organisator van de avondloop en hij laat het vast niet regenen op zijn eigen evenement.

Inschrijven

Start en finish is bij Restaurant Corsica aan de Markt 31, waar het wedstrijdsecretariaat gevestigd is. De categorie Bambino bijt om 18.45 uur de spits af, gevolgd om 19.00 uur door de 1000 meter jeugdloop, beiden over de Markt. Om 19.10 uur de 2500 meter, 19.30 uur de 5000 meter en om 20.10 uur de 10.000 meter. Omkleden en douchen kan in sporthal ‘Achter de Häöf’ aan de Baarloseweg 3a. Na de laatste prijsuitreiking omstreeks 21.30 uur blijft het feest op de Markt. Als jubileumextraatje krijgt iedere loper die als tiende per categorie eindigt, een waardebon. Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/form/2019051816369-nl