Sint Andreas Melick gastheer voor eerste bondsschuttersfeest van het seizoen

Print
Sint Andreas Melick gastheer voor eerste bondsschuttersfeest van het seizoen

Afbeelding: De Limburger

Melick -

Het eerste bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse Schuttersbond in 2019 vindt komende zondag in Melick plaats. Na de optocht door het dorp, die om 13.30 uur van start gaat, volgen de diverse wedstrijden op het terrein aan de Genhofweg.

Aan het eerste bondsschuttersfeest van het nieuwe seizoen, georganiseerd door schutterij Sint Andreas, nemen zestien schutterijen deel. Zij presenteren zich tijdens een optocht door het dorp aan het publiek. De schutterijen worden muzikaal vergezeld door Harmonie Concordia en het Fluit- en Trommelkorps Sint Andreas. Ter hoogte van café De Sport aan de Dorpstraat wordt het defilé afgenomen. Aansluitend vinden op het feestterrein de muziek-, exercitie- en beoordelingswedstrijden plaats. Om 16.00 uur gaan de schietwedstrijden van start. In de feesttent is er muziek van joekskapel Kiek Mer uit Swalmen en de Hillstreetband uit Roermond. Rond de klok van 21.00 uur worden de prijzen uitgereikt.

Genhofcup

Voorafgaand aan de strijd om de ‘bölkes’ door de ervaren schutters op zondag kunnen families, vriendengroepen, collega’s en andere geïnteresseerden zaterdag 18 mei reeds met de zware buks aan de slag. Die dag wordt er vanaf 14.30 uur in zestallen gestreden om de Genhofcup. Inschrijven kan op de dag zelf. Minimale leeftijd om deel te nemen is achttien jaar.

Melick Musiceert

Op vrijdagavond vindt in de tent op het feestterrein de slotuitvoering plaats van Melick Musiceert, een samenwerkingsproject tussen basisschool De Achtbaan en de muziekverenigingen in Melick. Die avond staan vanaf 18.30 uur de leerlingen op de planken met muziek en acts rondom het thema circus.