Zeg het maar...

’Een Zundapp-rijder mag meegaan, maar moet achteraan blijven rijden’

Print
’Een Zundapp-rijder mag meegaan, maar moet achteraan blijven rijden’

Fred Paffen op zijn geliefde Puch. Afbeelding: Peter Trompetter

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

Fred Paffen (72) uit Hoensbroek is al bijna een kwart eeuw een fervent Puch-rijder. Elke maandagavond is hij met De Bokkeriders Zuid-Limburg onderweg.

„Wij zijn begonnen als De Mijnstreek in de Jreeëts aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. Als vriendenclub uit Heerlen hebben we vijftien jaar geleden een doorstart gemaakt. We hebben als De Bokkeriders Zuid-Limburg 35 vaste leden.” Uitvalsbasis is Café de Haas, aan de Jeustraat 75 in Voerendaal. Elke maandagavond vertrekt een groep van minimaal acht personen om 18.30 uur voor een rit van twee, drie uurtjes. Onderweg pauzeren de leden op een terras.

Vriendengroep

De club is een vriendengroep met louter 55-plussers. Er is een kern van vijf personen die alles regelt. De leden betalen geen contributie, maar wel een vrije gave op de feestavond in november. Verder is medio februari een ontmoetingsavond, waar instructies en informatie over het nieuwe seizoen wordt gegeven.

„Een Zundapp-rijder mag meegaan, maar moet achteraan blijven rijden. Elke rit gaat een van onze techneuten mee, voor reparaties onderweg.” Ook in de wintermaanden zijn er activiteiten: „Telkens op maandag van 14.00 tot 18.00 uur. Omdat in de zomer meer mensen komen, is de wekelijkse rit ’s avonds. Rekening houdend met werk.”

Uitwisseling

„Begin juli komt altijd een bevriende Puch-club uit Utrecht naar Zuid-Limburg. Wij maken samen ritten door Nederland, België en Duitsland. Met bezemwagen. Er zijn ook vriendschappen in Oostenrijk. Op 15 augustus gaan we voor een uitwisseling richting Alpen.”