International Angela Steenbakkers derde aanwinst HandbaL Venlo

Print
International Angela Steenbakkers derde aanwinst HandbaL Venlo

Afbeelding: ANP

Beringe / Venlo -

Handbalinternational Angela Steenbakkers (24) keert komend seizoen terug naar de eredivisie. De hoekspeelster uit Beringe verruilt haar Bundesligaclub HSG Blomberg-Lippe voor Cabooter HandbaL Venlo.

Steenbakkers hoopt bij Venlo, waar ze al eerder speelde, het plezier in het handbalspelletje terug te vinden. Twee jaar geleden vertrok de Limburgse vanuit Dalfsen naar de Duitse Bundesliga, maar haar avontuur verliep niet helemaal zoals verwacht. ,,In het eerste jaar weet je dat je nieuw bent en op niet veel speelminuten hoeft te rekenen, toch was het eerste halfjaar prima. Alleen in mijn tweede jaar veranderde er niet veel.” Steenbakkers werd geselecteerd voor het WK in 2017 in Duitsland maar na de poulefase naar huis gestuurd door toenmalig bondscoach Helle Thomsen. Ze erkent dat die klap ook heeft meegespeeld waardoor ze minder goed in haar vel zat. ,,Dat is niet makkelijk geweest. Om een stukje plezier terug te vinden kies ik nu voor een terugkeer naar Nederland om dichtbij familie en vrienden te handballen. Daarna kan ik altijd nog eens de stap naar het buitenland te zetten. Er waren een aantal Duitse clubs geïnteresseerd, maar die waren het niet voor mij.”

Oranje

Steenbakkers werd onlangs weer geselecteerd voor het Nederlands team. De nieuwe Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade haalde haar na een lange afwezigheid weer bij de selectie. ,,Ik besef dat nu ik terugkeer naar Nederland dat de kans kleiner is om geselecteerd te worden, maar ik denk dat ik heb laten zien wat ik kan en nog beter kan. En zodra ik het plezier terugvind en beter in mijn vel zit, ook nog meer kan geven.”

Venlo behaalde dit jaar in de eredivisie de derde plek en verloor de bekerfinale. Eerder versterkte de Venlose club zich al met doelvrouwe Kelly Hoffmans en opbouwspeelster Kalia Klomp.