Dieren

Schaapscheerder bezoekt kinderboerderij

Print
Schaapscheerder bezoekt kinderboerderij

De schaapscheerder is zaterdag op bezoek bij Kinderboerderij Gennep.

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Op de Gennepse kinderboerderij staat zaterdag alles in het teken van schapen en wol, en aanverwante zaken. De schaapscheerder ontdoet de dieren van de warme dikke wintervacht.

Op de kinderboerderij rekenen de medewerkers op medewerking van de weergoden. Dennis de Jager, voorzitter van de Gennepse kinderboerderij zegt: ,,We hopen op mooi weer zodat het voor de schapen, maar ook voor de bezoekers mogelijk is om zich zonder jas te warmen aan het lentezonnetje.” De schapen op de boerderij worden meestal in de maand mei geschoren zodat ze het in de naderende zomer niet te warm krijgen. De schapen worden tussen 14.00 en 15.00 uur geschoren. Het schaapscheren wordt omlijst door van allerhande activiteiten die de bezoekertjes kunnen doen, zoals het knutselen met de vettige -net afgeschoren- wol van de schapen en het aaien van een lammetje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen