Vissers, motorcrossers en foutparkeerders op de bon in Gennep, Bergen en Mook

Print
Vissers, motorcrossers en foutparkeerders op de bon in Gennep, Bergen en Mook

Controle van vissers Afbeelding: Politie

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Drieëntwintig bekeuringen en zes waarschuwingen. Dat is het totaal aan bonnen dat de politie zondag uitschreef tijdens een flinke controle langs de Maas, bij recreatieplassen en in de bosgebieden bij Gennep, Mook en Bergen.

Zes crossmotorrijders kregen bij elkaar twaalf boetes.

De politie controleerde omdat er regelmatig meldingen binnenkomen van overlast, kapot gereden flora en fauna door illegale motorcrossers en onveilige situaties in het buitengebied. En dus werd door 24 handhavers op zowel land als water gecontroleerd.

Vijf van de 23 boetes werden uitgeschreven aan mensen die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden, 12 boetes voor het crossen met motoren en 6 boetes waren voor vissers. Vier van hen hadden geen vergunning.

De zes waarschuwingen werden gegeven voor het zoeken met een metaaldetector waar dat niet mag, het slapen in een auto en voor het negeren van het stookverbod.

De politie werkte tijdens de controle samen met buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeenten Mook & Middelaar, Bergen, Gennep en Venray, de Groene Brigade van de provincie, Staatsbosbeheer, Limburgs Landschap en met Rijkswaterstaat.