Politie pakt mogelijke brandstichter heidebrand Veluwe op na achtervolging

Print
Politie pakt mogelijke brandstichter heidebrand Veluwe op na achtervolging

Aan het Manespad in Epe stond een flink stuk heide in de brand. Afbeelding: Stefan Verkerk

De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een grote heidebrand op de Veluwe bij Epe. Op meerdere plekken stond de heide in brand, meldde de brandweer. Inmiddels is bekend dat de politie één verdachte heeft aangehouden.

De mogelijke brandstichter zou zijn opgepakt na een achtervolging. Het is nog niet bekendgemaakt of het om een man of vrouw gaat.

Het vermoeden van brandstichting werd al snel gevoed toen de brandweer melding maakte van ‘meerdere brandjes’ op de heide. De brand breidde zich maandagmiddag snel uit. Rond kwart voor vijf ging het om een stuk van honderd bij tweehonderd meter, daarna breidde de brand zich uit over een perceel van zo’n vierhonderd meter. Boven de heide waren dikke rookwolken te zien.

Woning

De brand dreigde maandagmiddag het bos in te trekken, maar door de inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand oversloeg. Ook heeft de brandweer bewoners van een woning in de buurt van de brand gewaarschuwd, maar zij konden uiteindelijk in hun woning blijven. De brand trok namelijk de andere kant op.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar de brand bij Epe. Diverse tankwagens en waterwagens zijn uitgerukt, ook omdat er maar weinig bluswater voorhanden is in het gebied. Het ging om drie pelotons.

Pas rond half zeven maandagavond werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. De brandweer is nog wel geruime tijd bezig met nablussen.