Roda-eigenaar Frits Schrouff mondeling akkoord met overnamekandidaat

Print
Roda-eigenaar Frits Schrouff mondeling akkoord met overnamekandidaat

Roda-eigenaar Frits Schrouff. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC-eigenaar Frits Schrouff is mondeling akkoord met een nieuwe investeerder voor de club. De overnamekandidaat zou de aandelen van Schrouff moeten gaan overnemen.

De afgelopen tijd meldden zich meerdere partijen die Roda willen overnemen. Met één van hen zou nu dus een mondeling akkoord zijn. Als de investeerder met een goed plan komt, dan is Schrouff bereid zijn aandelen gratis van de hand te doen. Dat heeft Bert Peels maandagavond verkondigd in de gemeenteraad van Kerkrade. Peels maakt deel uit van de Stichting Samen Roda JC, een groep ondernemers die de aandelen van Schrouff beheert en club aan het saneren is. „Ze hebben de hand gedrukt, wat dat dan ook moge betekenen in de voetbalwereld.”

Tekort

De stichting, die ook wel bekendstaat als de G7, heeft een begroting gemaakt voor volgend seizoen. Roda komt daarin volgens Peels minimaal 900.000 euro te kort. Schrouff heeft eerder al aangegeven niet nóg eens voor zo’n verlies op te willen draaien.

Lees ook:Kerkraadse politiek maakt zich zorgen om tekort Roda JC

In de deal met de overnamekandidaat zou het tekort voor de rekening van de nieuwe eigenaar komen. Mocht Schrouff de club niet verkopen, dan is het aan hem om een beslissing te nemen over Roda’s toekomst.

Korotaev

De verliezen van het huidige seizoen, die volgens Peels oplopen tot zo’n 2,3 miljoen euro, zijn gedekt. Een deel daarvan, ongeveer 600.00 euro, wordt gedekt door de ondernemersgroep. De rest van het bedrag komt voor de rekening van Roda’s aandeelhouders: Frits Schrouff, die bijna 80 procent van de aandelen bezit, en Aleksei Korotaev, die 20 procent van Roda in handen heeft. Het deel van Korotaev is nog niet betaald. De Russisch-Zwitserse investeerder is nog altijd verwikkeld in een juridisch proces in Dubai en kan om die reden niet aan zijn geld. Ook dat deel zal door Schrouff moeten worden opgehoest. „Tot zijn grote frustratie”, aldus Peels.

Stadionnaam

In de plannen van de G7 gaat de begroting van Roda JC terug van de huidige 6,5 naar 5,2 miljoen euro. Die bezuiniging brengt met zich mee dat er drie tot vier mensen hun baan zullen verliezen. Ook bespaart de club geld omdat contracten van duurbetaalde spelers als Mo El Makrini en Gyliano van Velzen aflopen. In de begroting van 5,2 miljoen euro is een onbekend bedrag opgenomen dat Roda wil ophalen door de naam van een commerciële partij aan het stadion te verbinden.

Lees ook: Roda gaat op zoek naar nieuwe hoofdcoach