Koeien beloeren speelse boeren bij Parkhoeve de Middelt

Print
Kessel -

Parkhoeve de Middelt in Kessel is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Parkhoeve de Middelt

Waar Ondersteweg 8, Kessel

Website www.parkhoeve.demidddelt.nl

‘Rust uit, bewonder en geniet’ staat op een bankje vlakbij Parkhoeve de Middelt in het buitengebied van Kessel en Baarlo. Mooie maar overbodige spreuk. Vanaf de groen wuivende oever heb je een prachtig uitzicht op de langs glijdende Maas, die door een stuw voor wilde strapatsen wordt behoed.

Bewondering is voor de creativiteit, waarmee de familie Mertens hun melk- en veeboerderij een nieuwe toekomst proberen te geven en tegelijk de band met hun ‘roots’ trouw blijven. Een ruim, verzorgd terras heeft de Middelt gekregen.

Beschut door brede parasols en de boerderij zelf hebben de bezoekers een heerlijk en vaak ook amusant uitzicht op de deelnemers aan het boerengolfspel in het groen voor het blauwe Maaswater. Vanuit de stal achter de hoeve kijken twee hooi kauwende koeien meewarig toe hoe amateur agrariërs een plastic uier proberen leeg te knijpen terwijl anderen hun spieren testen op een kop van jut of een uitweg zoeken uit de Bokkenrijders escape room.

Genot genoeg voor doeners en kijkers. Beiden kunnen een glas melk van de koe- via de fabriek- bestellen op het terras en het tot lunchroom omgebouwd deel van de hoeve. Daar krijg je ook nog een lesje regio boerentaal. Kuj, kelfke, kies, baesem, petatte en meis staat er in de balken gekerfd.

Jammer is dat er niet meer van de smaak van de streek is. Kessel heeft een paar prima eigen ambachtelijke bieren en originele hapjes. De home made appelvlaai is wel royaal gevuld met appel en kaneel maar smaakt nogal papperig, en de koffie is niet echt een oppepper. Fraai is het vele ijs van De Middelt melk: Een witte dame- dame blanche’- en een zwarte heer, een seniorencoupe en een ‘kinderbeestenboel’. En nog meer home made likbaar lekkers.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Parkhoeve de Middelt:

Plus:

-Keurig, verzorgd terras met comfortabele stoelen

-oplaadpunt voor e-bikers en parking

-speelmogelijkheden

-ijsvariaties

-informatie over de historische hoeve

Min:

-Geringe sfeer lunchroom

-Weinig persoonlijke bediening

-Aanbod streekspecialiteiten

-Kwaliteit koffie

-Kaart mag origineler