Klok van De Klokkenluider mag luider gezelligheid slaan

Print

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De Klokkenluider in Venray is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam De Klokkenkluider

Waar Grote Markt 23, Venray

Website www.cafedeklokkenluider.nl

Venray ontdekt meer en meer het goede leven. Volop spraakmakende restaurants met koks die de Peelgrens willen overstijgen met hun gerechten. Tientallen terrassen die fonkelen in de zon en tientallen ‘tijgers’ lokken.

De Grote Markt is dé hotspot voor de liefhebbers van kijken en bekeken worden. Niet enkel locals hebben de met bomen verfraaide markt in het hart gesloten, ook buitengaatse genotzoekers zijgen graag neer in een van de tientallen stoelen met uitzicht op het kokette oude stadhuis met zijn trapgeveltjes en stenen boogjes en de witte brasserie met alom geroemde groene keuken, de Zwaan.

Trekpleister aan de Grote Markt is zeker ook Koffie-Theehuis en Bierlokaal De Klokkenluider, hoewel het zicht belemmerd wordt door het grijze hoekige pand van een speelgoedreus. Rieten stoelen onder brede parasols op het terras voor het historische café, dat binnen zijn naam alle eer aandoet.

Een giga kerkklok domineert het interieur van dit klassiek bruine café en legt andere kleinere klokken alleen door zijn aanwezigheid het zwijgen op. Een ouwe paus kijkt vanuit een fotolijstje vroom toe. Negen jaar geleden werd De Klokkenluider door de Vriendenkring Hertog Jan tot café van het jaar uitgeroepen in de Efteling. Maar dat is alweer een tijdje geleden.

De jury bekroop het gevoel dat sindsdien de tijd is stil blijven staan. Wel veel bieren kun je bestellen, hoewel Limburgse regionale craftbieren er niet te vinden zijn. Maar van een Koffie- en Theehuis hadden we meer originaliteit aan keuzemogelijkheden verwacht.

Schraal is ook de keuze aan hapjes: worst, kaas en gehaktballetjes. Jammer dat de vlakke bediening hier geen uitzondering op vormde tijdens ons bezoek. We hopen op betere tijden voor De Klokkenluider.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

De Klokkenluider:

PLUS:

-Ligging aan een horeca marktplein

-uitgebreide bierkaart

-huisdieren toegestaan

-comfortabel, rieten terrastoelen

-interieur café met klokken in diverse afmetingen

MIN:

-Erg mager aanbod hapjes

-Weinig geïnspireerde bediening

-geen pinpas betaling mogelijk

-Niks van de smaak van streek

-Terras wel bereikbaar voor rolstoelers, toilet niet