Bernardushoeve: Groen panorama prikkelt de monden

Print
Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De Bernardushoeve in Voerendaal is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Bernardushoeve

Waar Mingersborg 20-22, Voerendaal

Website www.bernardushoeve.nl

Met heimwee denken ze in het Land van Kalk, waartoe Voerendaal behoort, aan de tijd toen je er de vlinders nog kon horen.

Maar dat is passé, bij de Voerendaler Bernardushoeve, op het dak van het Land van Kalk, wordt de vlinder allang overstemd door het gezoem van e-bikes en het geronk van motoren en auto’s op weg naar een parkeerplekje.

De Bernardushoeve is een druk bezocht pelgrimsoord van passieve en actieve natuurliefhebbers geworden. De combinatie van oude carré boerderij met terrassen en drie sterren panorama oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

Geen wonder dat de Bernardushoeve zoveel stemmen kreeg van fans, die de hoeve tot gouden terras van Limburg willen uitroepen. Ook de jury is nog altijd onder de indruk van de ligging van de Bernardushoeve hoewel ze vreest voor de gevolgen van de grote toeloop voor natuur en omgeving.

In vergelijking met vorig jaar is er veel verbeterd. De kaarten zijn netter vormgegeven, hoewel het aanbod verrassender kan: geen mocktails, geen spannend fris. ,,Prijzen zijn in orde”, meent Jacques. Silvie ziet nog enkele ‘verbeterpuntjes’ voor de bediening. ,,Vriendelijk zijn de jongens en meisjes maar chaotisch qua kleding en organisatie. Allemaal andere kleding en het lijkt alsof ze maar door elkaar op en af lopen. Iedere keer komt er een ander aan je tafeltje.”

Jacques prijst de aandacht voor specialiteiten van de streek alsook voor de smaak van vegetarische gasten. ,,Mooi dat men ook een eigen triple bier, Myngensborn heeft maar zo’n op=op vermelding komt bars over. Zorg dan voor voldoende flessen van dit bier, waar je zo trots op bent. Dit prachtige panorama prikkelt de dorst naar een mooi streekbier”.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Bernardushoeve

Plus:

-Mooie locatie met prachtig panorama

-Kinderspeeltoestellen

-Afzonderlijke, netjes vormgegeven ijskaart, friskaart, bierkaart en lunchkaart

-Correctie bediening

-Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Min:

-Panorama mist uitleg over bezienswaardigheden

-Rommelige verzameling bric á brac

-Weinig toiletten gezien de vele bezoekers

-Geen adequate voorzieningen voor gehandicapten

-Kaart kan verrassender