Logge soep in het zwevend wonder van bosbrasserie In de Sluis

Print

Bosbrasserie In de Sluis in Well is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Bosbrasserie In de Sluis

Waar Bosserheide 3, Well

Website www.bosbrasserieindesluis.nl

Architecten in de natuur? We zien ze er liever niet bouwen. Maar in Well is er een mooie symbiose tussen bouwer en natuur, waarbij eerstgenoemde zich ondergeschikt heeft gemaakt aan het groen en blauw van bos en water.

Bosbrasserie In de Sluis in Well is in alle opzichten een weldaad. Terras met natuurmuseum en brasserie hangt als het ware boven de oude sluis die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer.

Doordat het ecodak steeds meer kleur krijgt, lijkt de brasserie op te gaan in zijn natuurlijke omgeving. Maar In de Sluis krijgt moeite de toeloop van nieuwsgierige bewonderaars in goede banen te leiden. Zeker omdat de natuur geen uitbreiding van deze populaire bestemming toelaat.

Creatief probeert de uitbater met de beperkingen om te gaan. Het buffet is fraai groter gemaakt zodat gasten sneller aan hun natje en droogje geholpen kunnen worden. Van de sluiswachterstoren is handig een ijstoren gemaakt. En de tafels zijn verfraaid met tekeningen en uitleg over dieren, die je in nabije natuur kunt tegenkomen en van sterren die je aan de hemel kunt zien. Het natuurmuseum kan niet al die nieuwsgierigen tegelijk bedienen.

De kaart biedt meertalig lekkers aan, waaronder veel pannenkoeken en stevige happen, want natuur vorsen maakt hongerig en dorstig. Alles wordt vlot en vriendelijk opgediend. Bij ons ging dat ten koste van de kwaliteit.

De als dikke pap ogende aspergesoep smaakte erg melig, de stukjes asperge erin waren niet gaar. Bij de aardbeikwarktaart lagen de paar aardbeitjes onder een dikke laag gelei, terwijl de koffie aan de slappe kant was. ,,Niet klagen heren, geef je ogen maar goed de kost in dit machtig mooi zwevend wonder”, sust Monique, terecht.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Bosbrasserie In de Sluis

Plus:

-Fraaie ligging boven oude sluis met riant uitzicht

-Informatie over natuur omgeving

-Aandacht voor seizoen en streekgerechten

-Oplaadpunt e-bikes

-Correcte bediening

Min:

-Weinig info over bouw en historie sluis

-Aspergesoep

-Parasols en beschermdekens voor benen zijn aan renovatie toe

-Terras verdient een fleuriger en kleurrijker aanzicht

-Museum met educatief doel, ijstoren, terras en lunchroom, erg veel gezien de bepekte ruimte en openingstijd