Persconferentie rond Grand Prix van Zandvoort

Print
Persconferentie rond Grand Prix van Zandvoort

Afbeelding: ANP

Voor dinsdagochtend 11.00 uur is op Circuit Zandvoort in de Paddock Club een persconferentie uitgeschreven. Verwacht wordt, dat dan officieel bekend wordt dat de Formule 1 terugkeert in Nederland.

Vanaf 2020 is op Circuit Zandvoort de koningsklasse van de autosport, met Max Verstappen als Nederlandse kopman, weer te bewonderen.

Lees ook:Formule 1 vanaf 2020 definitief in Zandvoort

De laatste Formule 1-race op het parcours in de Noord-Hollandse kustplaats vond in 1985 plaats. Niki Lauda was destijds de winnaar.

In de uitnodiging voor de persconferentie, verstuurd door communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies in Amsterdam, wordt gesproken over een ‘persconferentie over de toekomst van de Grand Prix op het circuit van Zandvoort’. Verdere informatie ontbreekt, ook bijvoorbeeld over de aanwezige personen die het woord zullen voeren.

Lees ook:Hoe onze Formule 1-verslaggever aan zijn primeur kwam

Het zou gaan om een contract voor drie of vijf jaar. De Dutch Grand Prix zou dan ergens in de maand mei op de Formule 1-kalender terugkeren.

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers werd in februari al gepresenteerd als beoogd sportief directeur van de Formule 1-race in Nederland. Hoewel de kogel al door de kerk was, hielden hij en de organisatie de kaken stijf op elkaar. De komst werd bevestigd noch ontkend.

Lees ook:Geslaagde lobby voor Formule 1 op Zandvoort, nu de rest nog

Verstappen noemde de baan in Zandvoort maandagavond in het programma Peptalk op Ziggo Sport een uitdagend circuit. „Je kunt weinig fouten maken, anders hang je meteen in de muur. Je kunt echter ook niet inhalen, op dit moment althans nog niet. Het is een old school-circuit, het lijkt een beetje op Suzuka in Japan”, aldus de Limburgse coureur.