Grotestraat niet meer dicht voor kermis Tegelen

Print
Grotestraat niet meer dicht voor kermis Tegelen

De attracties staan op de vier pleinen in het centrum. Afbeelding: John Peters

Tegelen -

De Tegelse kermis speelt zich deze week als vanouds af op de pleinen in het centrum. Er staan dit jaar geen attracties op de Grotestraat.

De straat mag om veiligheidsredenen niet meer worden afgesloten omdat het naast de A73 de enige noord-zuid verbinding is voor doorgaand verkeer.

Voor de organiserende Stichting Behoud en Advies Limburgse Kermissen was dit aanleiding om de kermis dit jaar te verhuizen naar de Raadhuislaan. Aangezien horeca en winkeliers bezwaar hadden tegen verplaatsing, heeft de stichting volgens woordvoerder Frank Vale besloten hiervan af te zien. De attracties staan nu als vanouds op het Wilhelminaplein, het tegenover gelegen Smidsplein en Plein 1817. Verder wordt ook het Oelesplein er dit jaar bij betrokken.

De kermis duurt van woensdag 15 tot zondag 19 mei en is dagelijks open van 13.00 uur tot middernacht. Op de slotdag sluiten de attracties twee uur eerder. Ook dit jaar is er een randprogramma met activiteiten voor de jeugd en muziek in cafés. Alle info staat op www.kermisinvenlo.nl.