Parkeertijden in centrum Nederweert worden verruimd

Print
Parkeertijden in centrum Nederweert worden verruimd

Illegale plakactie in verkiezingstijd om aandacht te vragen voor onder meer het parkeerbeleid in het centrum van Nederweert. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Parkeren in het centrum van Nederweert wordt wat B en W betreft verruimd van 30 naar 120 minuten. Het college komt hiermee een wens van de ondernemersvereniging tegemoet.

De uitbreiding betreft parkeerschijfzones voor een deel van de Paulus Holtenstraat, de Burgstraat, de Kerkstraat en drie parkeervakken op het Sint Antoniusplein waar nu met de blauwe schijf maar 60 minuten geparkeerd mag worden. Ook wordt voor twee parkeervakken op het Sint Antoniusplein, tegenover bakkerij Korsten, een parkeerschijfzone voor de duur van 120 minuten ingesteld. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen maakte kapster Marie-Louise Rutten ook al bezwaar tegen dit parkeerbeleid door illegaal protestposters op de verkiezingsborden te plakken. Daarna heeft de ondernemersvereniging Nederweert er ook nog eens bij de gemeente op aangedrongen de parkeertijden gelijk te trekken omdat de huidige situatie verwarring onder bezoekers oplevert. Hun stem is nu gehoord.

Het besluit wordt donderdag openbaar gemaakt via de website van de gemeente. Vanwege het doorlopen van de procedures waarbij belanghebbenden nog zienswijzen kunnen indien, duurt het nog zeker tot eind augustus voor het langer parkeren kan worden ingevoerd.