Opening natuurlijk speelveld in Veltum

Print
Opening natuurlijk speelveld in Veltum

Een gedeelte van het nieuwe natuurlijke speelveld in Veltum. Afbeelding: Nol Houwen

Venray -

Het speelveld achter aan de Boudewijnhof/Alexanderhof in Venray is opgeknapt en veranderd in een natuurlijke speeltuin. Op zaterdag 25 mei verricht wethouder Carla Brugman om 14.00 uur de officiële opening van de speelgelegenheid.

Het speelveld is opgeknapt door buurtbewoners in samenwerking met de gemeente Venray en voormalig wijkplatform Veltum. Hierbij hebben ze voornamelijk gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals boomstammen, boomkroon en wilgentakken, zand en een waterpomp. Ook zijn er grote zandheuvels gemaakt met doorgangen. Het voetbalveld en basketbalveldje kregen eveneens een opknapbeurt. En een deel van het bos is zo ingericht dat kinderen er in kunnen ravotten, spelen en klimmen. Hiermee hebben de initiatiefnemers hun doel bereikt: een speelgelegenheid waar de jeugd het anders spelen kan beleven.

Het speelveld bestond vijf jaar geleden uit een kleine zandbak op de hoek van de Adelbertwerg en Boudewijnhof. Nadat deze werd vergroot en opgeknapt, veranderde deze in een drukbezochte speelplek voor de allerkleinsten uit de wijk. Daarna richtten de initiatiefnemers het ‘grote speelveld’ in voor kinderen vanaf 4-5 jaar. Vrijwilligers offerden de afgelopen drie jaar vele vrije zaterdagen op om het veld en bos geschikt te maken als speelruimte. Hierbij kregen ze hulp van bedrijven die de boomstammen plaatsten en de zand verplaatsten voor de aanleg van de heuvels. Door al die vrijwillige hulp bleven de kosten laag. Het resultaat van al die inzet is een ruim speelveld waar de jeugd kan spelen en de fantasie de vrije loop laten.