Nederland krijgt extra repetitie in songfestivalarena Tel Aviv

Print
Nederland krijgt extra repetitie in songfestivalarena Tel Aviv

Duncan tijdens zijn tweede repetitie. Afbeelding: ANP

De producers van het Eurovisie Songfestival hebben dinsdag opnieuw een extra technische repetitie ingelast voor de act van Duncan Laurence. Ook de Russische act wordt nog een keer geoefend. Beide zijn puur voor de techniek en de delegaties zijn er dan ook niet bij.

Duncan Laurence heeft een drukke interviewdag voor de boeg. Hij spreekt eerst met de internationale pers en daarna mag ook de nationale pers hem het hemd van het lijf vragen.

Technische issues

Zondag was er ook al een extra technische repetitie vanwege de technische issues met de lichtbal die er nog waren na Duncans tweede repetitie. ,,Het is heel fijn dat ze nog extra dingen wilden checken voor de zekerheid’’, zei Duncan zondagavond daarover op de oranje loper. Zo’n extra technische repetitie is niet heel uniek, benadrukte hij. ,,Er wordt nu heel erg gedaan alsof dat alleen voor Nederland was, maar dat was helemaal niet zo. Het gebeurde bij meerdere landen.’’

Ballendilemma

Volgens songfestivalkenner Stefan Raatgever doet het zogenoemde ballendilemma de Nederlandse act geen goed. ,,Het klinkt allemaal niet als de rimpelloze preparatie op een gooi naar de Songfestivaltitel. En dat is simpelweg zonde. Zeker omdat de overige elementen van succes – een foutloze en charismatische zanger én een topliedje – dit jaar wel helemaal op orde zijn’’, schrijft hij vandaag.