Fortuna maakt zich op voor uitzwaaiwedstrijd: ‘die jongens willen nog wel een keer’

René Eijer. © VI Images

Fortuna werkt ontspannen toe naar het duel met Feyenoord, maar wil het seizoen woensdagavond wel in stijl afsluiten. Al is het alleen maar voor de na 40 jaar afscheid nemende Sjra Philippen meent trainer René Eijer.

Tim Geurts

Eijer neemt zelf overigens ook afscheid en dat geldt ook voor een hele lading spelers. In dat opzicht heeft het duel van woensdag dan ook veel weg van een uitzwaaiwedstrijd. De trainer verwacht echter geen Fortuna dat de kantjes er vanaf loopt. „Het zit hier bijna vol, alleen daarom kun je het niet maken om er met de pet naar te gooien. En die jongens willen ook nog wel een keer.”

Eijer zelf gaat vooral genieten van de avond. „Al heb ik dat van iedere wedstrijd gedaan.” Ook wijst hij op het afscheid van Sjra Philippen. De teammanager die woensdag na veertig jaar afzwaait. „Sjra is Fortuna. Daar heb ik enorm respect voor, hoe die man zijn ziel en zaligheid in Fortuna heeft gestoken.”

Fortuna is overigens nagenoeg fit. Ook Lazaros Lamprou trainde dinsdag weer mee. Buiten de langdurig geblesseerde spelers, ontbreekt daardoor enkel Branislav Ninaj tegen Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Mac-Intosch, Syhre, Heerings, Pinto, Smeets, Rodriguez, Balic, Diemers, Stokkers, Novakovich

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal