Roda-eigenaar Frits Schrouff: ‘Het ijs is nog heel dun’

Print
Roda-eigenaar Frits Schrouff: ‘Het ijs is nog heel dun’

Schrouff op de tribune bij Roda. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven / Sittard -

Roda-eigenaar Frits Schrouff houdt nog een serieuze slag om de arm wat betreft de verkoop van de club aan een overnamekandidaat.

Maandagavond maakte de G7, de groep ondernemers die de aandelen van Schrouff beheert en Roda saneert, bekend dat er een ‘mondeling akkoord’ is met een potentiële koper.

Pakje boter

Volgens Schrouff zelf moeten er nog flink wat stappen worden gezet voordat de overname een feit is. „Het is wat anders dan een pakje boter kopen hè”, nuanceert de 79-jarige eigenaar. „Het heeft een kans van slagen, maar het ijs nog heel dun. En het kraakt nog overal.”

Schrouff is bereid zijn aandelen voor niets van de hand te doen, als de overnamekandidaat maar met de benodigde garanties en een gedegen investeringsplan komt. „Ik heb al vaker een akkoord gehad, maar dat toch moeten afblazen toen de puntjes op de i moesten worden gezet. Om verschillende financiële redenen. Het zal verantwoord geld moeten zijn.”

Achterlaten

Roda moet op 15 juni een sluitende begroting naar de KNVB hebben gestuurd. In de plannen die de G7 voor volgend seizoen heeft gemaakt, komt Roda minimaal 900.000 euro tekort. Als er geen partij wordt gevonden die dat bedrag wil ophoesten, ligt de bal weer bij Schrouff. De eigenaar, die al een tijd ernstig ziek is, wil niet zeggen of hij Roda zal laten vallen. „Ik zeg geen nee, maar ik zeg ook zeker geen ja. Ik heb de langste tijd van mijn leven gehad en wil iets achterlaten wat nog enige aandacht trekt, als je begrijpt wat ik bedoel.”