Cultura Nova

Spektakeltheater in zandgroeve

Print
Spektakeltheater in zandgroeve

Ilotopie komt met een spektakelvoorstelling naar Heerlen. Afbeelding: Cultura Nova

Heerlen -

Het Franse theatergezelschap Ilotopie geeft tijdens het festival Cultura Nova in augustus van dit jaar een voorstelling in de Beaujean Zilverzandgroeve in Heerlen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het gezelschap zal de groeve, waar afgelopen jaar tijdens Cultura Nova de Carmina Burana opgevoerd werd door philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en het Sinfonischer Chor Aachen, omtoveren tot een fantasiewereld, aldus de festivalorganisatie.

Tijdens het festival, dat begint op 23 augustus en duurt tot en met 1 september, wordt ook het nieuwe NS-station van Heerlen geopend met een optreden van violiste Rosanne Philippens. Verder keert het Hongaarse gezelschap Recirquel terug naar Heerlen met de voorstelling My Land.

Voor kinderen heeft Cultura Nova de Belgische Zonzo Compagnie gecontracteerd. In de voorstelling Thelonious nemen de Belgen kinderen vanaf 6 jaar mee naar de eerste helft van de 20ste eeuw, met de muziek van de legendarische jazzmuzikant Thelonious Monk.

De voorverkoop van Cultura Nova is vandaag (dinsdag) van start gegaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen